beste bezienswaardigheden van miami

Top 7 bezienswaardigheden Miami

Wat te doen in Miami?

Miami is een geliefde vakantiebestemming in Noord Amerika, vanwege het zonnige weer, de ligging aan de Atlantische kust en de diversiteit van dingen die je kunt doen. Benieuwd wat te doen in Miami? De metropool Miami is beroemd en berucht om haar stranden en het uitgaansleven. Bekende DJ’s hebben al regelmatig mogen draaien tijdens een dance-evenement of in een grote discotheek. Iedereen die Miami bezoekt kan deze stad niet verlaten zonder een bezoek aan Miami Beach. Maar Miami heeft veel meer te bieden dan alleen het strand en uitgaansleven. Lees meer over de top bezienswaardigheden in Miami en bezoek de mooiste bezienswaardigheden Miami.

Mooiste bezienswaardigheden Miami

1. Mooiste bezienswaardigheden Miami: Bezoek South Beach

In de top bezienswaardigheden Miami staat South Beach toch wel op nummer 1.Het is misschien niet eens van de mooiste bezienswaardigheden Miami, maar een bezoek mag niet ontbreken. Het strand is een van de bekendste stranden ter wereld en beslaat het zuidelijkste gedeelte van Miami Beach. Hier draait het voornamelijk om zien en gezien te worden. Je kunt over het strand flaneren of bij een beachclub neerstrijken en mensen spotten. Daarnaast kun je ook over de boulevard Ocean Drive flaneren.

Aan de boulevard zijn veel clubs, restaurants en terrassen gevestigd. Geniet van een drankje, bekijk alle dure auto’s die rondronden en misschien spot je nog wel een beroemde acteur. Overdag kun je hier prima vermaken, maar het echte leven begint pas savonds. De meeste clubs en discotheken bevinden zich rondom South Beach.

2. Wandel door het Art Deco District

Ben je al op South Beach dan kun je gemakkelijk ook een wandeling maken naar de nummer 2 van de mooiste bezienswaardigheden Miami, namelijk het Art Deco District. De wijk ligt in South Beach en je vindt hier meer dan honderden gebouwen die zich kenmerken door streamline en art deco architectuur.

3. Rook een Cubaanse sigaar in Little Havana

Miami is een mengeling van een florerend uitgaansleven, de beroemde stranden en Cubaanse invloeden. In de top bezienswaardigheden Miami is een bezoek aan de Cubaanse wijk Little Havana ook de moeite waard. De naam van de wijk is afgeleid van de Cubaanse hoofdstad. In deze wijk wonen en leven voornamelijk mensen afkomstig uit Cuba of met een Spaanstalige achtergrond. Heb je ooit weleens Cubaanse sigaren willen roken? Dan heb je hier je kans.

4. Fotografeer de Freedom Tower

Als je je afvraagt wat te doen in Miami, dan hebben we hier nog een goede tip. Maak een foto van gele Freedom Toren. Deze 78 meter hoge toren deed vroeger dienst als kantoor waar Cubanen hun migratie moesten regelen. Dit gebouw ligt aan de rand van het centrum en was het eerste gebouw van Miami wat de Cubanen bezochten op hun weg naar vrijheid, vandaar de toepasselijke naam ‘freedom’. Hoewel de toren nu niet meer in gebruik is, blijft het een mooie plaatje met een historische achtergrond. Met recht verdient hij dus een plaatsje in de top mooiste bezienswaardigheden Miami.

5. Bezoek de hotspot Lincoln Road Mall

In deze top bezienswaardigheden Miami staat de Lincol Road Mall op nummer 5. Dit gedeelte van deze weg is autovrij en je vindt hier winkels, restaurants, cafés, kunstgalerijen en theaters. Je kunt hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen met winkelen en eten. Ben je nog klaar met winkelen? Dan kun je ook nog naar het winkelcentrum Cocowalk gaan, gelegen in de wijk Coconut Grove. Net zo als bij de Lincoln Road Mall vind je hier diverse soorten winkels, restaurants en terrasjes. Op zoek naar iets wat te doen in Miami op gebied van musea? Dan vind je hier het Miami Science Museum, een interactief en interessant museum op gebied van wetenschap.

6. Neem een duik in De Venetian Pool

De Venetian Pool staat in de top 10 van de mooiste zwembaden ter wereld, deze kan dan ook niet ontbreken in de lijst van mooiste bezienswaardigheden Miami. Bijzonder aan dit zwembad is dat het geel is uitgehouwen uit rotsen en het lijkt op een Venetiaanse lagune. Je vindt hier grotten en watervallen en er is zelfs een Venetiaanse brug gebouwd. Het water in het zwembad is afkomstig uit natuurlijke bronnen, hierdoor voelt het koud aan. Omdat er geen chemicaliën worden toegevoegd aan het water wordt het water elke dag ververst.

7. Wandel door een tropische tuin of de dierentuin

De top bezienswaardigheden Miami sluiten we af met twee bezienswaardigheden op gebied van flora en fauna. Wil je even tot rust komen en genieten van de natuur? Wandel dan door de Fairchild Tropical Garden. Deze tropische tuin is de grootste tropische tuin in Amerika. Je vindt hier veel verschillende planten, kleurrijke bloemen en bomen waar tropisch fruit aan groeit. Je kan op eigen gelegenheid door de tuin wandelen of een speciale rondleiding met gids maken. De Miami Metrozoo is leuk om te bezoeken met kinderen. Met meer dan vierhonderd verschillende dieren kijk jij je ogen uit. Je kunt niet alleen wandelen door de dierentuin, maar ook per fiets of tram door het park bewegen.

Ontdek Miami zelf

Met deze top bezienswaardigheden Miami heb je alvast een idee wat te doen in Miami, maar er is nog veel meer te doen. We hebben de mooiste bezienswaardigheden Miami uitgelicht, maar in Miiami hoef je nooit te vervelen. Bezoek een van de vele musea, drink een cocktail bij zonsondergang, maak een toer langs de prachtige muurschilderingen of wandel door Downtown Miami, Coral Cables of de wijk Wynwood. Boek een vakantie en ontdek wat Miami allemaal te bieden heeft!