mooiste bezienswaardigheden van de turkse riviera

Top 7 bezienswaardigheden Turkse Riviera

De Turkse Riviera is een aangename verrassing voor de strandliefhebber. Uiteraard is er de zee, maar de Turkse badplaatsen bieden een ideale mix van historische en ultramoderne steden. Omzoomd door bergen, een rits watervallen en thermale warmwaterbronnen. Turkije is bovendien één van de weinige landen in de wereld die méér dan één continent omvat. Hieronder vind je een opsomming van de Top 7 bezienswaardigheden Turkse Riviera.

Tip 1: Bodrum, het paradepaardje van de Turkse Riviera

bezienswaardigheden turkse riviera

Wie de Top 7 bezienswaardigheden Turkse Riviera wil aankaarten, mag Bodrum niet over het hoofd zien. Het is het paradepaardje van de Turkse Riviera. De toeristische stad langs de azuurblauwe kustlijn ligt aan de Egeïsche Zee en biedt de bezoekers een leuke mediterrane sfeer. Naast het uitnodigende strand, is de historiek in Bodrum niet ver weg. Een bezoek aan het Bodrum Castle, het museum van Underwater Archeology en het oude Bodrum Theater loont méér dan de moeite waard.

Tip 2: Kas, beste plek om onderwaterwereld te ontdekken

top bezienswaardigheden turkse riviera

Wie de grote drukte wil vermijden, kan terecht in Kas. Het is een rustige badplaats in de regio Antalya aan de Middellandse zeekust van Turkije. Het is één van de plekken die zeker in het lijstje van bezienswaardigheden Turkse Riviera niet mag ontbreken. Voor de waterratten nodigt Kas uit om de onderwaterwereld uit de eerste hand te verkennen. Verschillende duikscholen nemen je mee op begeleide diepzeetochten.

Tip 3: Belek, exclusieve badplaats en mondaine golfbanen

turkse riviera belek

Op zo’n 45 kilometer afstand van Antalya is de mondaine badplaats Belek gelegen. Dit is één van de meest exclusieve badplaatsen aan de Middellandse Zee. Luxe resorts, goed onderhouden golfbanen en een 12 kilometer lang strand vervolledigen het luxueus plaatje.

Tip 4: Kusadasi en de cruiseschip terminal

mooiste bezienswaardigheden turkse riviera

Kusadasi is een badplaats aan de Egeïsche kust en is vooral bekand als een opstapplaats voor een bezoek aan Efeze, de beste bewaarde klassieke stad in het oosten van Turkije. Natuurlijk moet je een bezoekje brengen aan de talrijke bazaars en cruise terminal.

Tip 5: Oludeniz en de Blue Lagoon

bezienswaardigheden van de turkse riviera

Oludeniz mag niet ontbreken in één van de bezienswaardigheden Turkse Riviera. Het is één van de meest gefotografeerde stranden van Turkije, dankzij de spectaculaire ligging langs een prachtige hemelsblauwe lagune. Wees voorbereid op de grote drukte op het strand.

Tip 6: Kekova Island, paradijs voor boten en kajaktochten

beste bezienswaardigheden turkse riviera

Kekova Island ligt vlakbij de kust, in de buurt van de stad Demre. Kajaktochten en boten met een glazen bodem zijn een goede manier om de omgeving rond het eiland te verkennen en de onderwater ruïnes te aanschouwen.

Tip 7: Iztuzu Beach, het strand van zeeschildpadden

turkse riviera bezienswaardigheden

Het Iztuzu-strand is een grote broedplaats voor de zeldzame en bedreigde zeeschildpadden. In de buurt kan je genieten van warmwaterbronnen en modderbaden. Het Koycegiz-meer nodigt uit om te zwemmen.