het grootste skigebied van Italië

De top 4 grootste skigebieden van Italië

Italië heeft niet alleen mooie Toscaanse landschappen, indrukwekkende stranden, Romeinse geschiedenis en de beste pizza en pasta. Ook op wintersportgebied kun je er je geluk op. In Noord-Italië is er veel keus aan verschillende skigebieden. Zo zijn er plekken met 150 kilometer aan skigebied en anderen met maar liefst 400 kilometer. Lees snel verder voor de top 5 van de grootste skigebieden van Italië.

Skigebied Madonna di Campiglio

Op nummer 5 van de grootste skigebieden van Italië staat skigebied Madonna di Campiglio, gelegen in het Val di Sole in Zuid-Tirol. Er is hier in totaal 150 kilometer aan piste, waarvan 50 kilometer lichte afdaling, 67 kilometer gemiddelde afdaling en 33 kilometer zwarte piste. Het dorpje Madonna di Campiglio is al sinds de 19e eeuw populair onder toeristen en zelfs keizerin Sisi heeft dit gebied bezocht.

Skigebied Espace San Bernardo

Op nummer 4 ligt Espace San Bernardo in de Tarentaise en aan de Monte Bianco, in de buurt van het Italiaanse stadje Aosta. Er is hier 152 kilometer aan skipiste beschikbaar, waarvan 14 kilometer zwarte piste die deels tussen de bomen loopt. Het hoogste punt ligt op 2800 kilometer. Dit gebied is één van de weinige in Tarentaise met een zonnige ligging.

Skigebied Gröden

Gröden ligt bij Val Gardena en is de 3e in de lijst van de grootste skigebieden van Italië. Je vindt hier 179 kilometer aan piste en 79 liften. Gelegen in de Dolomieten, die door Unesco zijn uitgeroepen tot werelderfgoed, heeft dit skigebied erg veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige zonsondergang op de Col Raiser en de wereldbekerwedstrijden op de Saslong-piste. Ook vind je hier de grootste skicarrousel ter wereld.

Skigebied Breuil-Cervinia

Het op één na grootste skigebied van Italië ligt aan de Monte Cervino in Italië. Deze nummer twee heeft maar liefst 322 kilometer aan piste en ligt op een hoogte van 1562 tot 3899 meter. Dit gebied is ideaal voor de beginnende skiër, aangezien er 75 kilometer aan lichte afdalingen is. Ook gevorderden hoeven zich hier niet te vervelen, omdat de piste vlak aan Zermatt ligt.

Grootste skigebied van Italië; Via Lattea

Op nummer 1 staat Via Lattea als het grootste skigebied van Italië. Dit gebied in de provincie Turijn heeft 400 kilometer om te skiën en te snowboarden. De wat pittigere pistes liggen in dit Italiaanse gedeelte. Het fijne van dit gebied is dat er door de ligging altijd voldoende sneeuw is. In de weekenden kan het hier druk zijn, maar over het algemeen valt het doordeweeks en in de vakanties mee. Het hoogste punt ligt op 2749 meter. Er zijn 63 liften waar je gebruik van kunt maken.