mooie bezienswaardigheden polen

Top 10 bezienswaardigheden van Polen

Ontdek de top 10 bezienswaardigheden van Polen

Polen is een ontzettend leuk vakantieland. Het is niet te ver van Nederland en zeer budgetvriendelijk. Wat fijn aan Polen is, is dat het heel makkelijk bereikbaar is. Wist je dat je busreizen naar Polen kunt boeken? Dit is een prettige en budgetvriendelijke manier om naar dit bijzondere land te reizen Er is veel te zien en te doen en daarom hebben wij een aantal leuke tips voor jou verzameld. Dus ga jij binnenkort naar Polen of overweeg je om een reis te boeken naar dit bijzondere land, zet dan zeker ook de volgende bezienswaardigheden van Polen op je lijstje!

Bezienswaardigheden van Polen

1. Bezoek de Grote Markt in Krakau

Krakau is een grote en bruisende stad en is een bezoek meer dan waard. De Grote Markt is er indrukwekkend wanneer je de Grote Markt bezoekt zul je meegenomen worden op een tijdreis naar de Middeleeuwen. Het plein heeft een prachtige kathedraal en veel historische gebouwen waardoor je je even in een ander tijdperk zult wanen. De details van de historische gebouwen zijn zeer indrukwekkend. Het plein is ook omringt met vele leuke café’s en hotspots waardoor het ook een perfecte lunch plek is!

2. Het magische Kasteel van Wawel

Als je denkt aan bezienswaardigheden van Polen zijn er een aantal kastelen die je moet bezoeken. Eén van deze kastelen is het kasteel van Wawel.

Dit kasteel bestaat inmiddels al meer dan 700 jaar en is in opdracht van Koning Casimir III gebouwd. Het kasteel oogt van de buitenkant niet heel bijzonder maar van binnen is het een waar pareltje; een hidden treasure. Ook interessant: Het koningszwaard van Szczerbiec is te bewonderen in het kasteel.

3. Wandel door het woud van Białowieża

Het Woud van Białowieża is zowel bij de lokale en plaatselijke toeristen als de internationale toeristen een groot favoriet. Het is Eén van Europa’s oudste bossen vol bijzondere boom en plantsoorten. Als je geluk hebt kun je ook een bizon is het wild spotten. Als je wilt gaan hiken is het aan te raden om dit met een plaatselijke guide te doen. Geen zin om te wandelen? Je kunt hier ook een tocht met een huifkar boeken.

4. Slot Mariënburg

Het Slot of Kasteel van Mariënburg is te vinden vlakbij de Poolse stad Malbork. Het is een imposant kasteel wat ligt aan de rivier Nogat. Het kasteel is in 1274 gebouwd en is perfect in tact gebleven. Het is de perfecte dagbesteding als je opzoek bent naar een informatieve en educatieve dagtrip.

5. Nationaal park Słowiński

Als je alle mooiste bezienswaardigheden van Polen wilt bezoeken mag dit bijzondere nationale park absoluut niet ontbreken.

Het Słowiński park is bijzonder omdat het in Europa het enige park is dat meer lijkt op een woestijn dan op een groen park. Er zijn veel hoge zandduinen, deze kunnen een hoogte van wel 35m bereiken.

6. Mazurisch Merenplateau

Het Mazurisch meer in Polen bestaat uit een hoofdrivier en allerlei kleine rivieren die met elkaar verbonden worden. Het is het perfecte gebied voor een fijne ochtendwandeling. Het water is ook veilig om in te zwemmen en vooral in de zomermaanden is dit de perfecte plaats voor een verfrissende duik.

7. Kathedraal van Oliwa

De Kathedraal van Oliwa is een kathedraal de Poolse stad Gdansk. De kathedraal is gebouwd tussen de dertiende en de achttiende eeuw. Doordat de kathedraal over zo een lange periode heen is gebouwd kun je veel verschillende bouwstijlen herkennen. De kathedraal is vooral voor liefhebbers van architectuur een waar pareltje om te bezoeken. Barok en Romaanse bouwstijlen komen hier samen. Van binnen is de kathedraal even mooi als van buiten. Van imposante kroonluchters tot schitterende muurschilderingen; deze kathedraal heeft het allemaal.

8. Wieliczka zout mijn

Wist je dat één van ’s werelds oudste zoutmijnen vlakbij Krakau ligt? In het Poolse plaatsje Wieliczka kun je dit natuurwonder bewonderen. Naast de grote zoutvlakten hebben hier lokale artiesten ook verschillende beelhoudwerken van zout gemaakt. Het terrein is vrij te bewandelen en er hoeft ook geen entree kaartje gekocht te worden.

9. Auschwitz-Birkenau

Het is een confronterende locatie; Auschwitz-Birkenau maar tegelijkertijd ook één die bezocht moet worden. Hoe comfortabel dit misschien ook zal voelen, het is een belangrijke geschiedenisles en een moment uit de geschiedenis wat nooit vergeten mag worden. De concentratiekampen kunnen bezocht worden en geven een goed zicht op hoe gruwelijk de omstandigheden toen der tijd waren.

10. Oude stadsplein van Warschau

Het oude stadsplein van Warschau geeft een authentiek beeld over hoe het vroeger in Polen was. Het stadsplein is kleurrijk en staat vol met kleine arbeidershuisjes en gezellige café’s. Ook kun je het bronzen beeld van de zeemeermin vinden. Dit is voor de polen een belangrijk boegbeeld omdat ze vroeger werd gezien als de beschermer van de stad. En tot de dag van vandaag wordt ze geëerd.

Zin om na het lezen van deze tips ook een reis naar Polen te boeken? Kijk dan ook eens op de website van www.bolderman.nl voor de beste deals! De busreis is comfortabel en zal er voor zorgen dat jij op een fijne manier naar Polen wordt gebracht zodat je alle bezienswaardigheden van Polen zelf kunt aanschouwen.