kerstmarkt keulen 2019

Kerstmarkt in Keulen

Wie het over stemmige kerstmarkten heeft denkt automatisch aan Duitsland. Daar geniet je van een kerstsfeer die je nergens anders meemaakt. Een van de meest populaire Duitse kerstmarkten vind je ongetwijfeld in Keulen. In het stadscentrum vind je niet één maar vele kerstmarkten elk met hun eigen sfeer en karakter. De stemmige winkelstraten maken het succes van de Keulse kerstmarkten compleet. En hoe korter we kerstmis naderen hoe drukker het wordt op de kerstmarkt in Keulen en in de nabijgelegen winkelstraten. De eerste decemberweekends zijn rustiger. De winkels zijn dan wel gesloten maar vanaf de middag is het er gezellig kuieren langs de vele eet- en drankstandjes die je niet alleen tijdens het weekend maar even goed op weekdagen bezoekt.

kerstmarkt in keulen

Kerstmarkt in Keulen op diverse locaties

Keulen heeft dus niet één maar meerdere kerstmarkten binnen zijn stadsgrenzen.
Dat is ondermeer het geval op het immense marktplein voor de Dom, op de Heumarkt en de Neumarkt, op de Rudolfplatz en in de prachtige Stadtgarten.

Kerstmarkt Keulen met meer dan 200 kerstattracties

De kerstmarkt Keulen op het Marktplein voor de statige Dom biedt plaats aan bijna 200 standjes. Die staan opgesteld in stervorm wat deze kerstmarkt in Keulen een originele uitstraling geeft. Je vind er vooral kunst, handwerk en decoratie aan de voet van de hoogste kerstboom in deze regio.

Bezoek de kabouters op kerstmarkt in Keulen aan de Altermarkt

Hier maak je kennis met vele leuke kabouterfiguurtjes. Je leeft je uit op de uitgestrekte schaatsbaan, tientallen ambachtslui laten je er uitgebreid kennismaken met hun oude ambachten en de kerstmarkt zelfs werd ingedeeld in stemmige straatjes met veelzeggende namen zoals de snoepstraat en het speelgoedstraatje. Hier vind je naast kunstige kerststalletjes en kerstdecoratie ook veel klassiek speelgoed.

Kerstmarkt Keulen op de Neumarkt of Engeltjesmarkt

De Neumarkt of de engeltjesmarkt is na de kerstmarkt aan de voet van de Dom de tweede belangrijkste en meteen ook de oudste kerstmarkt van de stad. Die vind je midden de vele winkelstraten van Keulen. De meer dan 80 kerststalletjes en standjes met typisch Duitse drankjes en hapjes zoals de lekkere strudel en de verkwikkende Glühwein.

kerstmarkt keulen

Sprookjeswereld op kerstmarkt Keulen

Op de kerstmarkt Keulen 2019 aan de Rudolfplatz kom je in een heuse sprookjeswereld terecht. Niet alleen voor de kinderen maar even goed voor volwassenen. In deze unieke sprookjessfeer vind je alle typische kerstproducten die deze tijd van het jaar zo uniek en gezellig maken.

De jongste kerstmarkt Keulen 2019

Die staat in de sfeervolle Stadtgarten en in de Hafen-Weihnachtsmarkt met toch al meer dan 80 standen. Je drinkt er heerlijke Glühwein vanop een houten schip of de vuurtoren. In de Stadtgarten zorgen stemmige live muziek en vele sfeervol verlichte wandelpaden voor een gezellige kerstsfeer in het oudste park van Keulen.

Shopping in Keulen

Wandel langs de Neumarkt en de Dom en je passeert de belangrijkste kerstmarkten, de vele bezienswaardigheden en de stemmige winkelstraten.

Goedkoop met de trein naar Keulse kerstmarkten

Met de trein is het altijd een beetje reizen, maar ook nog goedkoop en comfortabel. Tot kerstmis reis je vanuit een Nederlands station voor maar 20 euro.
Met de hogesnelheidstrein ICE International rij je dagelijks vanuit Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem richting Keulen. Na slechts 2,5 uur sta je op een van de vele kerstmarkten in Keulen. Je boekt al een ticket voor 20 euro.

Met de auto naar Keulse kerstmarkten

Je kunt uiteraard ook met je eigen wagen naar Keulen. Je moet dan wel een milieusticker aanschaffen. Wil je je wagen in het stadscentrum parkeren? Dan heb je een groene milieusticker nodig voor wegens die beschikken over een euro 4 motor. Een milieusticker voor Duitsland heb je vanaf 10 euro en bestel je in enkele muisklikken via milieusticker voor Duitsland.

Openingstijden kerstmarkten in Keulen

De Keulse kerstmarkten zijn toegankelijk tot en met 23 december telkens van 11 tot 21 uur. De kerstmarkten in de schaduw van de Dom blijft toegankelijk 5 januari 2020 en is gesloten op 24 en 25 december. Een kerstmarkt Keulen 2019 bezoeken brengt je in een sfeer die je niet vlug vergeet.