Top bezienswaardigheden van Nicaragua

Top 10 bezienswaardigheden van Nicaragua

Nicaragua is de hemel op aarde voor nieuwsgierige avonturiers. Het was enkele jaren geleden nog het land van backpackers en onverschrokken reizigers. Maar door de jaren heen kwamen toeristen afgezakt die naarstig op zoek waren naar een leuke, goedkope en avontuurlijke bestemming. Nu is Nicaragua een bestemming geworden voor gezinnen, gepensioneerden en rugzaktoeristen. In deze blog “Top 10 bezienswaardigheden van Nicaragua” lees je een kleine handleiding wat er allemaal te zien is. De hotspots van Nicaragua zijn niet op twee handen te tellen. De vernoemde bezienswaardigheden van Nicaragua maken maar een deel uit wat er allemaal te doen is. Als je niet goed weet wat de hoogtepunten van Nicaragua zijn, kan je worden gerustgesteld. Dit land heeft voor elk wat wils. Laten we meteen beginnen met de Nicaragua bezienswaardigheden op een rijtje te zetten.

1. Genieten van de natuur in Matagalpa

Eén van de mooiste bezienswaardigheden Nicaragua is de mooie stad Matagalpa, gelegen aan de rand van een berg op 700 meter hoogte. De stad staat bekend voor een meer gematigd gemiddeld klimaat. Als je wil genieten van een fikse boswandeling, vogels spotten, rivieren en kreken volgen in de natuur is dit de uitgelezen plek. Matagalpa geldt eveneens als één van de bezienswaardigheden Nicaragua omwille van het agrarisch karakter.

2. Ontdek de stranden van Tola

De stranden van de smaragdkust – van Gigante tot Astillero – behoort tot één van de nieuwe bezienswaardigheden van Nicaragua. Naast toeristen ga je ook heel veel expats tegenkomen die vaak met een groep surfvrienden enorme huizen huren voor een week of twee. Als je niet een soort jetset type bent, kan je ook op het strand languit genieten.

3. Ontdek handgemaakt meubilair en keramiek

De witte steden – Las Pueblas Blancas – vormen een soort geografische driehoek en liggen op een steenworp van elkaar. Ze hebben niet alleen iets unieks op elke plek, maar je kan je huis inrichten en decoreren door deze kleine steden te bezoeken. Dat is meteen de hoofdreden waarom ze werden uitgekozen als één van de Top 10 bezienswaardigheden van Nicaragua. Masatepe is beroemd om de handgemaakte meubels. Je kan er ook goedkope bamboe- en rotanmeubels kopen. In San Juan de Oriente is keramiek de specialiteit. De derde stad is Catarina waar iedereen planten kan kopen.

4. Architectuur van Granada

Als je een fan bent van architectuur loont een bezoekje aan Granada de moeite waard. De stad heeft een koloniaal verleden. Het is ook de biotoop van de meeste expats in Nicaragua. Voor Instagram-fotografen is dit de ideale plaats om verschillende architectonische stijlen, kleuren en majestueuze kerken op beeld vast te leggen.

5. Een van de hotspots van Nicaragua is strandstad San Juan del Sur

Het gebied van de populaire strandstad San Juan del Sur telt 22 stranden. Het belangrijkste strand van de stad draagt ook de naam van de stad. Elk strand heeft zijn eigen karaktereigenschappen. Voor surfers zijn de badplaatsen Playa Blanco en Maderas de belangrijkste hoogtepunten van Nicaragua.

6. Ziplining vanaf de boomtoppen in Mombocho

De rit naar Mombocho tart alle verbeelding en is één van de leukste Nicaragua bezienswaardigheden. Je komt via cacao- en bamboebossen in Mombocho terecht. Daar staat je ziplining te wachten waar je door de boomtoppen vliegt, over het bos met een adembenemend uitzicht op het meer van Colcibolca.

7. Sky Diving en deltavliegen op een vulkaan

Er zijn slechts twee plaatsen in de wereld om te skydiven en deltavliegen op een vulkaan. Eén van die bezienswaardigheden Nicaragua is de vulkaan Cerro Negro. Lopen over een actieve krater met zijn lava spuwende zandstenen en ongelooflijke windstoten is meer dan een onvergetelijke belevenis, maar is niet voor iedereen weggelegd. Geef toe, opscheppen dat je over een actieve krater hebt gelopen geeft sowieso al een kick.

8. De schoonheid van Somoto Canyon

Deze kloof werd pas ontdekt in 2004 door een paar Tsjechoslowaakse vrienden. Het ligt in de buurt van de stad Somoto. Voor er te geraken moet je over grote keien wandelen en je draagt een reddingsvest. Wanneer de kloof opdoemt, is er niets meer om te lopen. Je springt in de rivier en laat de stroming je stroomafwaarts brengen tot er weer een plek is om te wandelen. De Canyon is zonder twijfel één van de mooiste bezienswaardigheden van Nicaragua.

9. Ontdek het vulkanische kratermeer Laguna de Apoya

Dit vulkanische kratermeer is één van de favoriete bezienswaardigheden van Nicaragua en zelfs van de wereld. Omrand door bossen bezorgt deze plek werkelijk je zen ogenblikken. Hier kom je tot rust.

10. Met de veerboot naar Omepete Island

Met een anderhalf uur durende veertocht naar het Omepete Island vanuit San Juan del Sur moet je zeker Ojo de Agua een bezoekje brengen. Het is een lagune temidden van een groot bos. Er zijn ook paardrijtochten naar de omliggende watervallen.