Tips voor een bezoek aan de Grand Canyon

Tips voor een bezoek aan de Grand Canyon

Grand Canyon, in het noorden van Arizona, is één van de zeven natuurwonderen in de wereld. Het zet de grootsheid van Moeder Natuur in perspectief en dient als een venster op het geologische en het culturele verleden in deze Amerikaanse regio. Grand Canyon werd al eeuwenlang beschouwd als een hele grote Amerikaanse schat. De immense grootte laat veel bezoekers achter vol ontzag. Hieronder enkele praktische tips voor een bezoek aan de Grand Canyon. In een notendop leiden we je rond welke Grand Canyon bezienswaardigheden op je verlanglijstje moet hebben staan.

Wat is de Grand Canyon en tips voor een bezoek aan de Grand Canyon

Om te beginnen enkele Grand Canyon tips en cijfers. De Grand Canyon heeft een oppervlakte van 4926 vierkante kilometer en is 435 kilometer lang. De breedte varieert tussen de 15 en 29 kilometer. De diepe kloof is gevormd door de Colorado rivier gedurende miljoenen jaren. Het is haast een onmogelijke opdracht om alle Grand Canyon bezienswaardigheden te bezoeken.

Bezoek aan de Grand Canyon South Rim

De Grand Canyon South Rim is het meest populair bij de toeristen. Je vindt hier de belangrijkste uitkijkpunten en de start van de meest opwindende wandelroutes. Tegelijkertijd kan het stressvol zijn om dit gebied tijdens het hoogseizoen van juni tot september te bezoeken. Alleen maar door de grote golf bezoekers die dit wereldwonder willen ontdekken. Een van de grootste Grand Canyon bezienswaardigheden is Grand Canyon Village, ook wel South Rim genoemd. Hier ligt het meest toeristische gedeelte van het park en ga je de meeste mogelijkheden vinden om te overnachten. Restaurants en winkels zijn eveneens in overvloed aanwezig.

Bezoek aan de Grand Canyon North Rim

De Grand Canyon North Rim is alleen geopend van half mei tot half oktober. Wie de zomerdrukte van de South Rim wil ontlopen, doet het beste er aan om voor deze route te kiezen. Misschien meteen enkele Grand Canyon tips meegeven zodat je niet teleurgesteld bent. Hou er rekening mee dat er hier minder uitzichtpunten zijn dan in het South Rim-gebied. Daarnaast zijn die Grand Canyon bezienswaardigheden niet zo spectaculair. Als je van de North Rim naar beneden gaat naar de Colorado River, is het pad ook een stuk langer.

Wat is de beste keuze: Noord Rim of Zuid Rim?

Weet je nog steeds niet zeker of je Grand Canyon North Rim of South Rim wilt bezoeken? Wie in tijdnood verkeert kan de voorkeur geven aan de zuidkam om de meest bekende Grand Canyon bezienswaardigheden te achterhalen. Als je meer tijd hebt, is het ook de moeite waard om de North Rim te bezoeken. Denk er aan dat de afstand tussen de noord-en zuidrand ongeveer 350 kilometer is. Dat is een autorit van vier uur en meer. Niet bepaald aan te raden om die tocht in één dag te gaan maken. Een meerdaags verblijf lijkt de beste oplossing te zijn.

Toegangsgeld voor Grand Canyon en openingsuren

De kosten van het Grand Canyon National Park (van North Rim en South Rim) bedragen 30 dollar per voertuig met maximaal 5 passagiers of 15 dollar per persoon die met de auto binnenkomt. Met betrekking tot de openingstijden van de Grand Canyon zal je wellicht even verbaasd opkijken. South Rim is het hele jaar door geopend, 24 uur op 24. Daarnaast zijn diensten als campings, restaurants of accomodaties in de Grand Canyon eveneens het hele jaar door beschikbaar. North Rim anderzijds sluit tijdens een aanzienlijk deel van het jaar (half oktober tot half mei)vanwege sneeuw.

Grand Canyon tips over vliegtuigen of helikopters

Wie niet alledaagse tips voor een bezoek aan de Grand Canyon wil, kan een tocht vanuit de lucht ondernemen. Het is een bijzondere manier om de omvang van dit majestueuze wereldwonder in vogelperspectief te aanschouwen. Naast de helikoptervluchten in de Grand Canyon vanuit Las Vegas, kan je ook een kortere en goedkopere tour boeken per helikopter of vliegtuig vanuit Grand Canyon Village. Misschien hoort het in het rijtje van Grand Canyon tips. Het is één van de meest geliefkoosde activiteiten in Grand Canyon voor kinderen omdat ze zullen genieten van een onvergetelijk uitzicht. Als je moet kiezen tussen een helikoptervlucht of een vliegtuig, overweeg dan dat een vliegtuig naar een hoger en naar meer afgelegen plaatsen vliegt. Anderzijds kan een helikopter je dichter naar de wanden van de kloof piloteren.

Bright Angel Trail, het populairste wandelpad

Bright Angel Trail is zonder twijfel het populairste wandelpad in de Gran Canyon. Dit pad begint bij Grand Canyon Village (South Rim), dat je diep naar de kloof brengt naar de Colarado-rivier. De aanbeveling van de parkwachters die een ééndaagse tocht op dit parcours willen maken, is om niet verder te gaan dan Indian Garden.