Top-10-Bezienswaardigheden-in-Boekarest

Top 10 bezienswaardigheden in Boekarest

Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, is niet een heel populaire toeristische bestemming.
Toch zijn er een hoop bezienswaardigheden in Boekarest te vinden. Zo staat de stad bekend om zijn historische gebouwen, vele musea en stadsparken. Met zijn bijna 2 miljoen inwoners is het een bruisende stad met goed betaalbare voorzieningen. Ga er maar eens goed voor zitten, want hier komen onze aanraders voor een stedentrip naar Boekarest.

Top 10 bezienswaardigheden in Boekarest.

1. Parlementspaleis

Als eerste in ons lijst van bezienswaardigheden in Boekarest staat het parlementspaleis, het grootste monument van Europa. Dit omstreden gebouw, gebouwd door Ceausescu, is bij veel mensen zowel geliefd als gehaat.
Zeker is dat het machtige gebouw met een prachtige voorgevel, sierlijk interieur en 2000 kamers zeker een bezoek waard is! Tegenwoordig gebruikt het Roemeens parlement een gedeelte van het paleis.
Vergeet bij je visite aan dit paleis niet van tevoren te reserveren en je paspoort mee te nemen, anders mag je niet naar binnen!

2. Revolutieplein

Nummer twee in onze lijst van bezienswaardigheden Boekarest is het Plein van de Revolutie.
In het jaar 1989 stond dit plein vol met mensen die ontevreden waren over hun dictator Ceausescu. Deze besloot samen met zijn vrouw te vluchten tijdens de demonstratie en zo kwam er een einde aan zijn regime. Het Revolutieplein was dus het beginpunt van de Roemeense Revolutie.

3. Curtea Veche

Nummer drie in Boekarest bezienswaardigheden is Curtea Veche, het oudste bouwwerk van Boekarest.
De eerste bewoner van dit oude koninklijke hof was de befaamde Vlad III Dracula, oftewel Vlad de Spietser; heerser over Wallachia in de vijftiende eeuw.
Helaas is een gedeelte van het koninklijk hof vernield door een aantal catastrofes, maar gelukkig is er nog genoeg te aanschouwen in dit historische paleis dat tegenwoordig dienst doet als museum.

4. De Arc de Triumf

Nummer vier in onze ranglijst van bezienswaardigheden in Boekarest is de Arc de Triumf. Nee, we hebben ons niet vergist van stad; Boekarest heeft net als Parijs een Arc de Triumf.
Toen het land in 1878 onafhankelijk werd verklaard, werd dit monument geplaatst als triomfboog voor de militairen. Een hele belangrijke gebeurtenis, omdat eeuwenlange oorlogen vanaf dat jaar eindelijk in het verleden behoorden.

5. Stavropoleos kerk

Nummer vijf in Boekarest bezienswaardigheden is de kloosterkerk Stavropoleos, gebouwd in het jaar 1724. Deze kerk, in het centrum van de stad, is een van de weinige religieuze gebouwen die overeind is gebleven tijdens het regime van Ceausescu. Religie werd tijdens het communistische regime niet op prijs gesteld, waardoor veel kerken werden afgebroken. Ceausescu verzekerde dat deze kerk mocht blijven bestaan als ze verplaatst zou worden naar een ander deel van de stad; dit is een groep slimme Roemenen gelukt en tegenwoordig kun je deze kerk dus nog gewoon bezichtigen.

6. Carturesti Carusel

Nummer zes in onze lijst van bezienswaardigheden Boekarest is het pand Carturesti Carusel.
Vooral boekenneuzen kunnen hun hart ophalen in de enorme boekenwinkel van meer dan duizend vierkante meter gehuisd in dit pand.
En mocht je niks met boeken hebben, dan nog is het prachtige gebouw met meerdere verdiepingen de moeite waard voor een bezoek.

7. Roemeens Athenaeum

Nummer zeven in onze opsomming van bezienswaardigheden Boekarest is het Roemeens Athenaeum, gelegen aan het Revolutieplein. Dit concertgebouw, gebouwd in 1888, met zijn hoge koepel, prachtige zuilen en fresco`s wordt gebruikt door het George Enescu Philharmonisch Orkest, waar het in een van de twee zalen zijn concerten geeft.
Dit neoklassieke concertgebouw is zeker een highlight tussen de bezienswaardigheden in Boekarest!

8. Lipscani

Nummer acht in de lijst Boekarest bezienswaardigheden is de oude handelswijk Lipscani.
In de middeleeuwen was deze wijk dé plek om handel te drijven in West-Europese goederen; dit is goed te zien aan het aantal oude gebouwen die nog overeind staan.
Naast de Stavropoleos kerk vind je in deze wijk veel winkeltjes, restaurantjes en uitgaansgelegenheden.

9. Herastraupark

Nummer negen van de bezienswaardigheden Boekarest is het Herastraupark, gelegen aan het Herastraumeer.
Het park, gelegen in het noordwesten van de stad, is de ideale plek om even bij te komen van de drukte van de stad. Met zijn bloementuin, vijvers en fonteinen kun je er heerlijk genieten van de natuur. Ben je toe aan wat actie? Ook dan is er veel te doen! Denk aan een boottocht op het meer, wandelen, fietsen, tennissen enz.
In de zomer en weekenden is het park een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Boekarest.

10. Dimitrie Gusti Nationaal Dorpsmuseum

Als laatste op onze lijst Boekarest bezienswaardigheden is het Nationaal Dorpsmuseum, gelegen in het Herastraupark. In dit openluchtmuseum is het traditionele Roemeense plattelandsleven nagebouwd met originele boerderijen en huizen en alle authentieke voorwerpen die werden gebruikt door de eeuwen heen.

Dit was onze top 10 bezienswaardigheden in Boekarest. We hopen dat we je nieuwsgierig hebben gemaakt naar deze prachtige historische, groene stad. Want één ding is zeker; er zijn heel wat bezienswaardigheden in Boekarest.