mooiste bezienswaardigheden van Istanbul

De mooiste bezienswaardigheden van Istanbul

Mooie bezienswaardigheden Istanbul

Istanbul, een stad in Turkije en de enige stad waarbij een deel in Azië ligt en het andere deel van de stad in Europa. Dit maakt Istanbul ook een bijzondere bestemming. De mooiste bezienswaardigheden van Istanbul liggen in het Europese gedeelte van de stad. Maar ook in het Aziatische gedeelte van de stad vind je veel Istanbul bezienswaardigheden.

De mooiste bezienswaardigheden van Istanbul

Een van de bekendste bezienswaardigheden Istanbul is toch wel de blauwe moskee, oftewel de Sultan Ahmetmoskee. Deze Sultan Ahmetmoskee valt zeker onder de mooiste bezienswaardigheden van Istanbul. Als je aan komt lopen ben je al onder de indruk van dit mooie gebouw. Ga zeker ook binnen kijken want van binnen is het echt schitterend! Het ligt op een groot plein waar je ook gemakkelijk naar andere Istanbul bezienswaardigheden kunt lopen.

Het Topkapi Paleis was een lange tijd het onderkomen van de Osmaanse sultan van Istanbul. Dit Paleis behoort zeker in het lijstje van mooiste Istanbul bezienswaardigheden. Voor dit paleis is het wel nodig om een paar uur de tijd uit te trekken want het is redelijk groot. In dit Paleis kijk je werkelijk je ogen uit! Ook heb je een schitterend uitzicht over de Bosporus!

De Hagia Sophia, een schitterend gebouw wat vroeger gebouwd is als kathedraal. Toen de Ottomanen de macht gegrepen hadden werd de Hagia Sophia omgebouwd tot een moskee. De Hagia Sophia staat nu op de werelderfgoedlijst van Unesco. De buitenkant is heel mooi maar wanneer je binnenloopt is het zo indrukwekkend. Er hangen grote platen waar de naam van Allah opgeschreven is aan het plafond in iedere hoek. De Hagia Sophia behoort in jouw rijtje van top bezienswaardigheden Istanbul.

Langs de Bosporus

Langs de grote en brede rivier Bosporus vind je ook een aantal van de bezienswaardigheden Istanbul.

Het Dolmabahcepaleis ligt echt aan de Bosporus en was na het Topkapi Paleis het verblijf van de sultans. Ataturk gebruikte het paleis om gasten te ontvangen en stierf ook hier. Je kunt het paleis bezoeken met een gids die je alle mooie dingen laat zien. Het is er schitterend! Ook dit paleis behoort zeker op jouw route wanneer je Istanbul gaat bezoeken. Het is een van de betere bezienswaardigheden Istanbul die je zeker niet mag overslaan!

Van hier uit kun je langs de Bosporus lopen en meteen de bekende Galatatoren bezoeken. Dit is een middeleeuwse toren en dient als uitkijkpost over de Bosporus en de zee van Marmaris. De Galatatoren is 61 meter hoog en een leuke stop voor foto’s tijdens het rijtje van de Istanbul bezienswaardigheden. Van boven af heb je een schitterend uitzicht en je kunt er zelfs gezellig eten want op de bovenste verdieping is een restaurant gevestigd. Let wel op dat het er vaak onwijs druk is.

Bazaren en Hamam

Wanneer je in Istanbul loopt heb je het idee in een sprookje te lopen, zeker wanneer je een van de vele bazaren binnen gaat. Een van de mooiste bezienswaardigheden van Istanbul is wel de Grote Bazaar. Het is geweldig, je kunt er verdwalen tussen alle kleuren en geuren van de vele winkeltjes in de straatjes. Het is allemaal overdekt maar je waant je werkelijk in een totaal andere wereld!

Vlakbij de Grote Bazaar zit een goede hamam. Deze mag je ook zeker niet overslaan wanneer je in Istanbul bent. Het hoort er gewoon echt bij om de echte Istanbul ervaring te krijgen. Dus duik een keer een van de vele hamams in en kom er helemaal ontspannen en klaar voor de volgende bezienswaardigheden Istanbul weer uit!

Na de Grote Bazaar heb je ook nog de Egyptische bazaar. Dit is ook een must op je lijstje van bezienswaardigheden Istanbul tijdens een bezoek aan deze stad! Je kijkt ook hier je ogen uit tussen alle specerijen die er te koop zijn.

Taksim

Het bekendste plein van Istanbul, ook vele malen onder media-aandacht is toch wel het Taksimplein. Dit is eigenlijk het centrum van de nieuwe stad. Je kunt dit het beste bereiken met het openbaar vervoer of taxi. Wanneer er demonstraties gehouden worden in Istanbul, gebeurt dit meestal op het Taksimplein. Verder kun je hier in de nieuwe stad gewoon lekker shoppen en dwalen door de modernere winkelstraten. Het Taksimplein behoort ook tot de top 10 bezienswaardigheden Istanbul, mede omdat het zo bekend is van bijvoorbeeld tv.

De mooiste bezienswaardigheden van Istanbul staan hierboven op een rijtje beschreven. Dit zijn de bezienswaardigheden van Istanbul die je zeker niet mag missen tijdens jouw reis. Wanneer je veel lopend doet of met een tuktuk, kom je natuurlijk nog meer schitterende gebouwen, pleinen en moskeeën tegen! Istanbul is een stad die nooit verveeld!