top 10 bezienswaardigheden van egypte

Top 10 bezienswaardigheden Egypte

Egypte blijft natuurlijk een van de mooiste vakantielanden die er is. Het land bevat een hoop toeristische attracties en bezienswaardigheden. Wellicht is het het land met de meest bekende bezienswaardigheden die er zijn. In deze tekst gaan we dan ook een kijkje nemen bij de bezienswaardigheden in Egypte en wat dit land al jarenlang zo populair maakt als reisbestemming. Let er wel op dat wanneer je naar Egypte reist, je van te voren een visum voor Egypte aanvraagt. Een visum Egypte aanvragen doe je gemakkelijk online.

Top 10 bezienswaardigheden Egypte

Egypte is een land wat natuurlijk gekenmerkt wordt door bezienswaardigheden. Een breed scala aan bezienswaardigheden van Egypte zorgt ervoor dat mensen al jarenlang met plezier op vakantie gaan naar het land. De bezienswaardigheden in Egypte zijn er nogal wat en daarom hebben we een top 10 gemaakt van de bezienswaardigheden van Egypte.

1. Piramiden

Misschien wel de meest bekende bezienswaardigheden van de wereld bevinden zich in Egypte. We hebben het dan over de piramiden. De piramiden zijn gebouwen in de vorm van een piramide waarin vroeger farao’s begraven werden. Een aantal van deze piramiden zijn opengesteld zodat het publiek een kijkje kan nemen in de rijke historie. De grootste piramide is de piramide van Cheops in Gizeh. Deze bevindt zich vlakbij Cairo en is zelfs de enige nog bestaande van de vroegere zevenwereldwonderen. Met reden dus ook op de eerste plek in de top 10 bezienswaardigheden Egypte.

2.Dal der koningen

Ook het Dal der koningen krijgt een verdiende plaats op de lijst van bezienswaardigheden Egypte. In deze vallei bevinden zich namelijk maar liefst 62 graven van faraos die geregeerd hebben in Egypte. De meeste lijken zijn overgebracht naar het Egyptisch museum, een andere plek op de lijst van bezienswaardigheden Egypte, maar de graven van de faraos zijn nog steeds te zien in het Dal der koningen.

3. De Nijl

De Nijl is natuurlijk een van de meest bekende rivieren van de wereld. Ontzettend veel verhalen uit de oudheid spelen zich af bij deze rivier. De Nijl is als een van de bezienswaardigheden in Egypte nog steeds ongekend populair. Ook mede door de cruises die je kunt boeken over de Nijl heen. Hiermee zie je Egypte van een hele andere kant.

4. De Rode Zee

De Rode Zee is een van de meest bekende plekken ter wereld om te duiken. Ook vind je hier een hele hoop all inclusive resorts wanneer je daar naar op zoek bent. De Rode Zee staat dan ook logischerwijs hoog in de lijst met bezienswaardigheden van Egypte.

5. Egyptisch Museum in Cairo

Op 5 vinden we het grootste en bekendste museum van Egypte. De Egyptische oudheid is er een met een groot verhaal en een nog grotere geschiedenis. In het museum van Cairo vind je een fractie van deze geschiedenis terug. Je gaat op avontuur door duizenden jaren van historie en daarom hoort het Egyptisch museum in Cairo zeker bij de top bezienswaardigheden Egypte.

6. Memphis

De stad Memphis zelf zegt je wellicht niet zoveel. Toch is het een van de bekendste plekken van Egypte. In Memphis vindt je bijvoorbeeld de Sfinx. Ook zie je nog een hoop andere overblijfselen van een van de grootste en oudste steden van Egypte. Daarom is ook Memphis dus zeker de moeite waard om eens langs te gaan.

7. Tempels van Karnak

Mocht je veel tijd hebben dan zijn de Tempels van Karnak een absolute must. Omdat het een vrij groot complex is, waar veel te zien is, wordt aangeraden om hier flink de tijd voor te nemen. Op die manier kun je alles zien. Het complex bestaat uit twee tempels en een hoop historie.

8. Mozesberg

De Mozesberg is een belangrijk begrip wat bekend is vanuit de bijbel. Op deze bekende Egyptische berg zou god namelijk Mozes de 10 geboden hebben gegeven. Met die reden wordt de Mozesberg daarom ook door veel personen jaarlijks bezocht. Onderaan de berg vindt je het Catherinaklooster. Een van de oudste kloosters ter wereld.

9. Cairo

De hoofdstad van Egypte heet Cairo. In Cairo ben je aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar drukte, gezelligheid en een hoop winkels. In Cairo vindt je namelijk dat allemaal en nog veel meer. Ook vindt je er prachtige markten en leuke uitgaansgelegenheden.

10. Oase Siwa

Een van de mooiste oases ter wereld, de Oase Siwa, ligt in Egypte. Het gebied met honderden bomen en honderden bronnen is een prachtig gebied wanneer je op zoek bent naar de mooiheid van Egypte.

Tot slot

De bezienswaardigheden in Egypte zijn dus absoluut de moeite waard om eens te bezoeken. Van prachtige historie tot de mooiste natuurplekken. De bezienswaardigheden van Egypte zijn er voor iedereen zodat iedereen iets heeft om het land eens te gaan bezoeken.