Toerist in eigen stad

Toerist in eigen stad, hoe doe je dat?

Hoewel velen van ons ervan dromen om de wereld rond te reizen, of op zijn minst een paar maanden vrij te nemen om op zoek te gaan naar avontuur, is dat niet altijd haalbaar. Er kunnen veel dingen in de weg staan, vooral het leven zelf.

We hebben het hier over lange reizen en rond-de-wereld reizen, maar we weten dat realistisch gezien niet iedereen dat soort reizen kan maken, of wil maken. De wereld rondreizen is moeilijk, maar het is dan ook niet iets dat iedereen ambieert. Sommige mensen willen gewoon een paar weken goedkoop op vakantie. Niet iedereen heeft de tijd of interesse om een ​​langere reis te maken. En dat is helemaal oké!

Dus, wat doe je als je maar weinig tijd en een beperkt budget hebt? Er zijn veel manieren om op pad te gaan zonder dat het veel geld of tijd hoeft te kosten, wat dacht je van een vakantie in eigen land of stad? Hoe vaak bezoek je de toeristische bezienswaardigheden in eigen stad? Bijna nooit, toch? Er zijn New Yorkers die nog nooit het Vrijheidsbeeld hebben gezien of Nederlanders die nog nooit een rondreis door Amsterdam hebben gedaan.

We maken ons hier allemaal schuldig aan.  We stellen het altijd uit, want als we in een stad wonen, denken we dat er altijd een morgen is wanneer we dat kunnen doen. We gaan zo op in ons dagelijks leven dat we vergeten dat we een goedkope vakantie in onze eigen stad kunnen hebben. We hoeven nergens heen!

Als je weinig tijd en geld hebt, is er geen betere manier om wat vrije tijd door te brengen dan door je eigen stad te dwalen. Het maakt niet uit hoe groot deze is, het heeft een aantal bezienswaardigheden die je nog nooit hebt gezien of zelfs maar van af wist, omdat je het gewoon niet hebt verkend zoals je ergens ver weg en ‘exotisch’ zou doen. Verken je stad zoals je deze zou verkennen als deze een halve wereld verwijderd was. Wees een reiziger in je eigen stad en bekijk deze met nieuwe ogen. Je zou zomaar verrast kunnen zijn!

Kijk welke unieke activiteiten je kunt doen die je anders niet zou doen. EatWith is bijvoorbeeld te vinden in steden over de hele wereld. Het biedt unieke, lokaal gecreëerde culinaire ervaringen. Je kunt nieuw eten proberen en nieuwe mensen ontmoeten en dat allemaal terwijl je in je eigen stad blijft!

Controleer daarnaast of er wandel- of fietstochten in jouw stad (of nabijgelegen steden) zijn. Take Walks en Fat Tire Tours bieden beide leuke, gedetailleerde en inzichtelijke tours in steden over de hele wereld. Bovendien, als je in een grote stad woont, zorg er dan voor dat je naar je plaatselijke VVV-kantoor gaat en een stadstoerisme pas krijgt. Met deze kaart kun je een breed scala aan lokale attracties zien, gratis of tegen een gereduceerde prijs, en kan het een goede manier zijn om de lokale bezienswaardigheden met een beperkt budget te bekijken. Ze zijn niet alleen voor buitenstaanders!

Belangrijke tip: als je een lokale toerist wordt, check dan uit of je een betaalbaar hotel, hostel of pension kunt vinden. Het is belangrijk om uit je vertrouwde omgeving te komen, want als je thuis blijft, zul je iets te doen in huis vinden en excuses verzinnen waarom je geen bezienswaardigheden gaat bezoeken.

Verhuizen naar een andere locatie kan je dat gevoel van avontuur, opwinding en onbekendheid geven.