De voordelen van een speed pedelec

De voordelen van een speed pedelec

Elektrische fietsen worden snel populairder. Of je nu net begint met langere afstanden fietsen of al een regelmatige fietser bent, er zijn een aantal redenen waarom je een elektrische fiets zou willen proberen, van gezondheid tot financiële en ecologische voordelen. Tegenwoordig is er voor iedereen wat wils op het gebied van elektrische fietsen, van grote robuuste ‘normale’ elektrische fietsen, tot de snellere varianten zoals de speed pedelec. Van fietsen naar je werk tot het versnellen van je route naar de top van mountainbikeroutes, hier zijn enkele voordelen van het rijden op een elektrische fiets.

Een e bike verbetert je conditie

Alleen omdat je op een e bike rijdt, wil nog niet zeggen dat je niet traint. De inspanning die nodig is om jezelf in beweging te houden, is misschien minder dan op een niet-ondersteunde fiets, maar je zult nog steeds moeten trappen voor een aanzienlijk deel van de energie inbreng die nodig is om jezelf voort te bewegen.

Je kunt nog steeds zo hard duwen als je wilt op een ebike, je hebt alleen extra ondersteuning. Dus hoewel het kan worden gebruikt om klimmen en rijden in het algemeen gemakkelijker te maken, is het ook mogelijk om sneller te gaan door die moeite. De oefening zal je spieren versterken en de efficiëntie van je cardiovasculaire systeem verhogen, zodat je meer kunt doen naast de fiets en je ook fitter voelt.

Een e bike helpt je om anderen makkelijk bij te houden

Een van de belangrijkste voordelen van elektrische fietsen die door hun gebruikers worden genoemd, is de mogelijkheid om gelijke tred te houden met snellere fietsers. Het maakt het rijden in een groep leuker, omdat minder fitte rijders niet het gevoel hebben dat ze constant tegen hun limiet zitten. Het is ook goed voor gezinsritten, waarbij de capaciteiten kunnen verschillen. Dat maakt ze ook tot een sociale vorm van lichaamsbeweging, wat betekent dat je tijdens het rijden met je vrienden kunt chatten. Ga maar eens kijken bij een expert als Van Sprint en ontdek hoe makkelijk fietsen op deze manier is!

De ondersteuning van een e bike maakt het klimmen een stuk gemakkelijker

Veel fietsers worstelen op heuvels, en zelfs als je dit gewend bent, zal je snelheid op veel beklimmingen waarschijnlijk onder de 24 km/u liggen. Dat betekent dat de motor inschakelt en ondersteuning biedt, waarbij de hoeveelheid afhankelijk is van het ondersteuningsniveau dat je hebt geselecteerd. Als je eenmaal een klim hebt beklommen, ben je ook frisser, dus je zult minder snel willen stoppen om te recupereren en makkelijker doorzetten op het parcours.

Sneller fietsen

Met e-bikes kun je sneller rijden, ongeacht jouw conditie. Dat komt door een snellere acceleratie en sneller bergbeklimmen. De wetgeving op het gebied van elektrische fietsen schrijft voor dat de motor van een fiets wordt uitgeschakeld zodra je in de meeste landen sneller dan 25 km/u rijdt. Maar toch, tenzij je ergens absoluut plat rijdt, zal je snelheid waarschijnlijk over het algemeen toenemen.

Een e bike helpt je nieuwe plekken te ontdekken

Een elektrische fiets kan je helpen nieuwe plaatsen te verkennen. Uit een analyse van gezondheidsgegevens van zeven Europese steden bleek dat e bike-rijders langere ritten maakten dan fietsers zonder motor. Daarom behaalden e bikers een vergelijkbare conditie als fietsers met pedalen.

Het bereik varieert enorm tussen fietsen onderling, maar je hebt de mogelijkheid om een ​​tweede batterij te plaatsen om het uit te breiden. Hierdoor kun je naar plaatsen verder weg fietsen, terwijl de motor je helpt bij het beklimmen van terreinen die je voorheen misschien niet had kunnen bereiken.