trouwen in het buitenland

3 tips om je droomhuwelijk in het buitenland te organiseren

Fantaseer jij al van jongs af aan over een sprookjeshuwelijk met jouw prins(es) op het witte paard? Eerlijk gezegd blijft een bruiloft toch wel dé meest romantische dag van een koppel, een dag om nooit meer te vergeten dus. Misschien droom jij er stiekem zelfs van om op een idyllisch plekje in het buitenland jouw ja-woord te geven, maar weet je niet waar en hoe te beginnen? Wij geven je alvast 3 onmisbare tips mee om van start te kunnen gaan!

Kies je droomlocatie

Vanzelfsprekend, maar wel belangrijk: de locatie. Als je nog geen idee hebt van de plek waar je naar het altaar toe zou willen stappen, kan het moeilijk zijn om de perfecte locatie te kiezen. Verschillende factoren kunnen je toch helpen om de knoop door te hakken. Denk maar aan het weer: als je je altijd al een bruiloft inbeeldde met een Winter Wonderland-thema, of net tijdens zonsondergang onder de palmbomen je geloften wil uitspreken, kan je gerichter op zoek gaan naar jouw droomlocatie met passend klimaat. Wie bruiloft zegt, zegt natuurlijk ook honeymoon! Hoogstwaarschijnlijk zullen jouw bruiloft en de honeymoon plaatsvinden op dezelfde locatie. Maak het jezelf dus makkelijk en kies bijvoorbeeld een van de bestemmingen die bovenaan jullie bucket list staan. Van 2 vliegen in 1 klap gesproken! Houd ten slotte ook rekening met jullie gasten. Niets zo erg als je getuige die een paniekaanval krijgt op een vlucht van 14 uur … Check dus af bij je gasten hoe ver ze bereid zijn te reizen, met welke vervoersmiddelen, …     

Leg je budget vast

Een prachtig huwelijk hoeft geen stukken van mensen te kosten. Je bepaalt zelf hoeveel je hieraan wilt uitgeven. Sommigen willen een decadent feestje dat 3 dagen duurt met 10 kledingwissels, honderden gasten en duizenden flessen champagne, terwijl anderen eerder een intieme ceremonie verkiezen met een handvol belangrijke personen. Ook moet onder andere beslist worden of je de accommodatie van je gasten betaalt of niet. Stel dus op voorhand een budget op en specificeer hoeveel je aan elk onderdeel van je huwelijk wil uitgeven. Al raden we je aan om niet te besparen op je trouwbedankjes. Jouw vrienden en familie zijn speciaal voor jouw belangrijke dag naar het buitenland gereisd en hebben hiervoor misschien wel vakantie gevraagd. Geef hen dus zeker ook iets mee naar huis, om hen te bedanken, en zodat ook zij jouw speciale dag niet zullen vergeten. 

Plannen, plannen, en nog eens plannen

Net zoals bij een bruiloft in België, komt er ook bij een bruiloft in het buitenland heel wat planningswerk kijken. Onze gouden tip is dus: beter te vroeg dan te laat. Zo gaan huwelijken in het buitenland soms gepaard met verschillende formaliteiten, afhankelijk van de locatie, en dien je dus verschillende documenten in orde te brengen. Je moet ook ruim op voorhand de save the date kaartjes sturen zodat je gasten zich vrij kunnen maken. Dan moet je de accommodatie boeken. Je merkt het al: the list goes on and on. Begin dus tijdig met het plannen van jouw huwelijk. Als het je allemaal te veel lijkt kan je natuurlijk ook een weddingplanner inschakelen. Zij hebben namelijk al heel wat ervaring en zullen alles tot in de puntjes regelen zodat jij kan doen wat je hoort te doen: genieten!