top 7 bezienswaardigheden ghana

Dit is onze top 7 bezienswaardigheden van Ghana!

Als je op avontuur wil in Afrika, dan is Ghana absoluut een mooie plek om te beginnen. Dit land heeft namelijk prachtige natuurparken, een grote hoeveelheid aan wilde dieren en een unieke cultuur. Ook benieuwd naar welke bezienswaardigheden Ghana allemaal te bieden heeft? In dit artikel delen we onze top 7 mooiste bezienswaardigheden van Ghana!

1. Mole National Park

Het Mole National Park hoort wat ons betreft bovenaan in het lijstje bezienswaardigheden van Ghana, want in dit park leven onder andere olifanten, krokodillen, antilopen en verschillende apen- en vogelsoorten. Je kunt binnen het park kamperen of slapen in een luxe hutje of motel. Overnachten is trouwens echt een aanrader, want ’s morgens word je gegroet door de dieren terwijl je aan je koffie zit!

2. Lake Bosumtwi

Bijzondere natuurfenomenen behoren ook echt tot de bezienswaardigheden van Ghana. Neem nu het mooie en tikkeltje mysterieuze Bosumtwi: dit meer is ontstaan door inslag van een meteoriet, maar voor de lokale bevolking is het een heilig meer. Zij geloven namelijk dat de zielen van doden in dit meer afscheid nemen van de god Twi. Rondom het meer zitten allemaal dorpjes die je kunt bezoeken. Eet gezellig een hapje mee, want vooral de lokaal gevangen en gegrilde tilapia met hete banku is echt een aanrader!

3. Kakum National Park

Wist je dat Ghana een eigen regenwoud in het Kakum National Park heeft, dat deze ook absoluut een bezoek waard is en daarmee ook tot de bezienswaardigheden Ghana hoort? Hier kun je over een loopbrug 30 meter boven de grond dwars door de bossen lopen, dus als je avontuurlijk ingesteld bent dan is dit reservaat echt perfect. Tijdens de toer vertelt de lokale gids je tevens wat meer over de begroeiing in het regenwoud, want sommige planten worden door de lokale bevolking als medicijn gebruikt voor allerlei ziekten.

4. Kejetia Markt

Is rondslenteren op marktjes echt jouw ding? Dan is de Kejetia Markt echt iets voor jou. De markt oogt chaotisch, maar je kijkt werkelijk je ogen uit! Het is een van de grootste markt van West-Afrika en je kunt er van alles kopen: van groenten en fruit tot kleding en handgemaakte souvenirs.

5. Accra

De Ghanese hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken en is ook een van de mooiste bezienswaardigheden van Ghana. Waarom? Accra is enerzijds heel trendy, maar anderzijds vind je door de hele stad nog oude gebouwen uit het koloniaal tijdperk. Deze unieke mix van modern en historisch maakt van Accra dus een van de mooiste bezienswaardigheden van Ghana! Verder zijn er talrijke restaurantjes te vinden waar je overheerlijke Ghanese gerechten kunt proberen. Sluit de avond af met een cocktail in een van de vele barretjes die Accra rijk is!

6. Manhyia Palace Museum

Wil je weten welke culturele bezienswaardigheden Ghana nog meer kunt te bieden heeft? Dan is het Manhyia Palace een must-see. Dit museum was vroeger een paleis waar de koningen van de Ashanti-regio woonden. Tegenwoordig zijn van deze koningen nog levensgrote wassen beelden te vinden in het museum, naast andere koninklijke artefacten. Tevens kun je er ook unieke souveniertjes kopen zoals traditionele sieraden of kunstobjecten, handgemaakt door de lokale bevolking!

7. Busua strand

De zuidkust van Ghana is ook absoluut een van de bezienswaardigheden van Ghana, want het uitzicht is fenomenaal tijdens de zonsondergang. Neem een duik in het heldere zeewater en ervaar het relaxte Ghanese strandleven. Verder kun je op het Busua strand onder andere surfen en volleyballen.