vakantiehuis noord frankrijk

Tips voor een vakantie naar Frankrijk

Frankrijk is niet voor niets een van de meest geliefde vakantielanden. Je vindt hier namelijk alles: mooie grote steden, stranden en prachtige natuurgebieden. Ook mag het eten en drinken natuurlijk niet ontbreken. Daarom is er voor iedereen in Frankrijk wel iets leuks om naartoe te gaan op vakantie. Ben jij van plan om naar Frankrijk op vakantie te gaan, alleen weet je nog niet zo goed waar naartoe? Geen zorgen! In dit artikel geven wij je graag een aantal tips, waardoor je een fantastische vakantie tegemoet gaat!

Locatie 

Ten eerste is het natuurlijk handig als je voor jezelf uitzoekt naar welke locatie je zou willen. Frankrijk is namelijk onwijs groot, dus je hebt in ieder geval keuze genoeg. In de zomer kunnen we je dan ook zeker de zuidkust aanbevelen. Zuid Frankrijk beschikt namelijk over hele mooie stranden en meren, waar je heerlijk even tot rust kunt komen. Ook voor vakantiegangers in de winter is Frankrijk een perfect land. De hoge bergen lenen zich uitstekend voor een wintersportvakantie. Zo heb je schattige dorpjes waar ze met paard en wagen rijden, maar ook dorpen met gezellige aprés-ski. De skigebieden in Frankrijk staan hiernaast hoog aangeschreven en je bent bijna altijd verzekerd van sneeuw. 

Accommodatie 

Als je eenmaal hebt gekozen waar je naartoe wilt gaan, kun je gaan zoeken naar een accommodatie. In Frankrijk zijn zo goed als alle accommodaties schoon en netjes. Controleer dit van te voren wel altijd op internet of een accommodatie goed staat aangeschreven! Frankrijk staat vooral bekend om de gezellige campings en vakantieparken aan de zuidkust. Maar zo kun je ook kiezen voor een vakantiehuis Noord Frankrijk! Dit is natuurlijk afhankelijk van het reisgezelschap waarmee je gaat en naar welke streek je op vakantie wilt. Je kunt voor de zekerheid langsgaan bij een reisorganisatie die jou precies kunnen adviseren welke accommodatie het best bij jouw soort vakantie past. 

Stedentrip of lange vakantie? 

Voor een stedentripje kun je ook prima naar Frankrijk op vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld voor een weekendje naar Parijs, waarbij je de cultuur van deze prachtige stad leert kennen. Dit kun je eventueel combineren met een dagje Disneyland. Verder zijn er andere grote steden, zoals Monaco, Lyon, Toulouse en Montpellier. Verder zijn er bepaalde natuurstreken erg populair als het gaat om een lange (zon)vakantie. Denk bijvoorbeeld aan de Dordogne, Côte d’Azur en Bretagne. Zo heeft elke streek prachtige natuurgebieden, monumenten, idyllische dorpjes en heerlijk eten en drinken.