stedentrip amsterdam

4 leuke activiteiten voor tijdens stedentrip naar Amsterdam

Zin in een leuke stedentrip zonder in coronatijd met z’n allen opgepropt in een vliegtuig te moeten zitten? De Nederlandse hoofdstad Amsterdam is zowel met de auto als de trein uitstekend in relatief weinig tijd te bereiken. Amsterdam is geen enorme miljoenenstad, waardoor je veel van de belangrijkste bezienswaardigheden in enkele dagen kunt zien én natuurlijk kunt genieten van leuke restaurants en cafés. Maar los van de voor de hand liggende zaken, kun je ook allerlei leuke activiteiten doen die je stedentrip naar Amsterdam nét iets bijzonderder maken.

Gin cruise

Bij een toeristisch bezoekje aan Amsterdam hoort natuurlijk ook een rondvaart over de beroemde Amsterdamse grachten. Maar dat hoeft geen doorsnee rondvaart te zijn. Zo kun je kiezen voor de Gin Cruise in Amsterdam. Tijdens deze anderhalf uur lange cruise over de grachten kun je tegelijkertijd genieten van verschillende soorten gin uit Nederland en het buitenland of een lekkere gin-tonic en tegelijkertijd aan sightseeing doen. Wil je een feestje bouwen met vrienden, dan kan dit ook uitstekend op de Gin Cruise.

Cocktail workshop

Ben je een liefhebber van cocktails die wat ingewikkelder zijn dan de eerdergenoemde gin-tonic en zou je graag willen leren hoe je een goede cocktail maakt? Volg dan tijdens je stedentrip een cocktail workshop in Amsterdam. Hier laat een professional je zien hoe de kunst van het maken van een perfecte cocktail in elkaar zit. Ook kun je je eigen gepersonaliseerde cocktail samenstellen. Uiteraard is er ook de ruimte om te genieten van een aantal lekkere cocktails. Als je goed genoeg oplet, kun je je favorieten vervolgens thuis namaken. 

BBQ boot

Lijkt het je leuk om een rondvaart over de Amsterdamse grachten te combineren met het diner, bijvoorbeeld om meer tijd over te houden om andere bezienswaardigheden te bekijken en andere activiteiten te doen? Reserveer dan een plaatsje op de overdekte BBQ boot in Amsterdam (ook met open dek) waar je gedurende twee uur kunt genieten van vers gegrild vlees en drankjes, of van de kaart kunt bestellen. Tijdens het eten kun je genieten van de bijzondere achtergrond van de mooie grachtenpanden en bruggetjes van het centrum van Amsterdam. De BBQ boot heeft een flexibele pick up.

The Amsterdam Dungeon

In de Nieuwezijds Kapel aan het Rokin vind je The Amsterdam Dungeon, een plek waar je je zelf in een horrorfilm kunt begeven. Met verschillende acteurs en trucs word je de stuipen op het lijf gejaagd terwijl je door een donkere omgeving wordt geleid. De tour duurt 45 minuten en voert je langs 10 verschillende shows. Eén daarvan is een show over Balthasar Gerards, de moordenaar van Willem van Oranje. Ook de lijfstraffen die in de Gouden Eeuw in Nederland uitgevoerd worden komen hierbij voorbij. Als bezoeker kom ook jij hier oog in oog te staan met een beul. Verder komt tijdens de tour het verhaal van de verdwijning van het schip De Vliegende Hollander voorbij en is er een show die gebaseerd is op het schilderij ‘De anatomische les van Dr. Deijman’ van de grote Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn.

In Amsterdam hoef je je dus zeker niet te vervelen tijdens een stedentrip. De Nederlandse hoofdstad staat bol van de historie, interessante verhalen, musea, leuke activiteiten en natuurlijk vele leuke restaurants en cafés. Wil je winkelen, dan ben je in Amsterdam ook op de juiste plaats.