Strandvakantie Nederland: Noord-Holland is the place to be!

De Belgische kust al wel uitgespeeld? Ben je op zoek naar een goedkope strandvakantie die niet te ver weg is, maar wel in het buitenland? Wat dacht je van het Nederlandse Noord-Holland? Op zo’n 2,5 uur rijden van Antwerpen vind je een aantal knusse strandlocaties! We zetten deze toplocaties voor je op een rijtje!

Vakantiehuisje Callantsoog strand

In de kop van Noord-Holland vind je de toffe badplaats Callantsoog. Denk aan een mooi en langgerekt strand met daarbij een leuk dorpje waar van alles te beleven is. Winkeltjes, cafés, terrasjes, restaurants en natuurlijk niet te missen: een visspeciaalzaak. Vanuit het dorpje ben je in een paar honderd meter op het strand.

In de zomer worden er ook nog eens tal van activiteiten georganiseerd, zoals braderieën (iedere woensdagavond), live muziek, rommelmarkten en een leuke kermis.

Callantsoog is de perfecte uitvalsbasis om heerlijk te gaan fietsen en wandelen. Het ligt bij het natuurgebied Het Zwanenwater, een enorm duingebied met twee grote duinmeren, vijvers, heide, moeras en bos. Zeker de moeite waard om hier een kijkje te gaan nemen!

Vakantiehuisje Groote Keeten strand

Op een kleine tien minuten afstand boven Callantsoog, vind je het iets rustigere plaatsje Groote Keeten. Ook vanuit hier maak je heerlijke fiets- en wandeltochten en maak je een uitstapje naar Het Zwanenwater. Waarom je Groote Keeten zou verkiezen boven Callantsoog? Dit plaatsje is iets rustiger, dus voor iedereen die een relaxte vakantie wil met weinig toerisme zit hier goed.

Dat wil overigens zeker niet zeggen dat er niets te beleven is. Geniet van een kop koffie met gebak in strandpaviljoen Klavertje Vier of bezoek een van de andere gezellige restaurantjes. In Groote Keeten staan daarnaast tal van knusse vakantiehuisjes die lekker ruim zijn. Hond mee op vakantie? Ga dan voor een huisje aan zee met hond!

Vakantiehuisje Sint Maartenszee strand

Op een kleine tien minuten onder Callantsoog vind je een ander rustig plaatsje: Sint Maartenszee. Dit dorpje ligt van onze aanraders in Noord-Holland het dichtst bij België. Het is een erg fijne locatie om te bezoeken met kinderen, want naast spelen op het strand kun je er ook naar attractiepark De Goudvis. Dit is een grote buitenspeeltuin met drie overdekte speelpaleizen. 

Trampolinespringen, skelteren, in de ballenbak… Kinderen zullen zich zeker een volle dag vermaken in dit speelparadijs van ruim 3,5 hectare groot. Uitgespeeld? Maak dan een fietstocht door de natuur, want met zijn vele bloembollenvelden raak je op dit kleurrijke aanzicht niet zomaar uitgekeken.

Vakantiehuisje Julianadorp strand

Iets onder Den Helder vind je Julianadorp. Hier moet je zijn als je een echte waterrat bent! Er zijn tal van watersportactiviteiten te ondernemen. Wat dacht je van jetskiën, wakeboarden, flyboarden of zeevissen? Altijd al willen leren surfen? Er is hier ook een surfschool aanwezig!

Bij slecht weer hoeven waterliefhebbers ook niet te treuren. Nabij vind je een subtropisch zwemparadijs. En even geen zin meer in water? Fietsen, wandelen, vliegeren, blokkarten en zelfs golfen behoren tot de opties.

Vakantie Noord-Holland aan zee

Enthousiast over de vele toffe bestemmingen aan het strand van Noord-Holland? Dan is het tijd om je vakantiehuisje aan zee te boeken. Voor een goedkope strandvakantie ga je het beste voor een last minute. Zo heb je ook nog eens meer inzicht in de weersomstandigheden op dat moment. Wil je zeker zijn dat een bepaalde datum in jouw favoriete vakantiehuisje nog vrij is, dan boek je beter ruim van tevoren. Wij wensen je alvast een overheerlijke strandvakantie toe!