stijlvol op reis

Stijlvol op reis: zo zie je er altijd piekfijn uit

Of je nu voor het werk een weekje weg moet op business trip, of heerlijk op citytrip gaat met je significant other, je wil er graag goed uitzien. Maar hoe zorg je ervoor dat je met een minimum aan kledingstukken toch nog goed voor de dag blijft komen na een week onderweg? Worstel jij ook met die vraag? Dan kunnen deze tips misschien een handje helpen. 

Ga voor kreukvrij

Wanneer je een nieuwe broek of een nieuw hemd koopt, kijk dan vooral ook naar de samenstelling van de stof en ga voor materialen die het minste kreuken zoals lyocell, wol of stoffen die voor sportkledij gebruikt worden. Geen nood, dat wil niet zeggen dat je er slonzig uit gaat zien zoals als Onslow uit Keeping up Appearances. Tegenwoordig heb je heel wat stijlvolle keuzemogelijkheden. Merinowol, al dan niet in combinatie met een andere vezel, is het geheime codewoord. Merinowol heeft als eigenschappen dat het niet kreukt of jeukt. Het voelt aangenaam aan, zowel in de winter als de zomer. Het werkt vochtwerend, waardoor je in de winter niet snel afkoelt en in de zomer werkt deze stof dan weer verkoelend. Maar het grote voordeel van merino is dat het antibacterieel is en dus geen onaangename geurtjes vasthoudt. Merino is een heel fijn garen, waardoor je er elk seizoen van kan genieten. Je kan er dus heel wat kanten mee uit. Tegenwoordig vind je niet alleen T-shirts en truien in merinowol, maar ook hemden, broeken en ondergoed. 

Combineer

Kies voor kledingstukken die je naar hartenlust kan combineren: een eenvoudig witte T-shirt draag je op een casual jeans, maar past evengoed bij een stijlvolle broek en vest. Zorg ervoor dat je alle kledingstukken die je meeneemt onderling kan combineren. Je zal ervan versteld staan hoeveel verschillende outfits je kan samenstellen met slechts een achttal basisstukken.  

Winterse bestemming?

Gaat je trip naar een koude bestemming, dan is de keuze van je kledij nog belangrijker. Een warme trui, dikkere sokken… Het neemt al gauw heel wat plek in in je bagage. En wat doe je dan met die dikke winterjas voor heren of dames? Want een goede, warme jas is op een winterse bestemming echt onmisbaar. Weet je op voorhand dat je hem niet alle dagen zult dragen en de jas dus af en toe in je bagage zal moeten proppen? Zorg dan dat je daar ruimte voor voorziet. Dons is in dit geval de ideale keuze. Een donsjas is niet alleen heerlijk warm door zijn hoge isolatiewaarde, deze jas neemt bovendien niet zo veel plaats in. Win-win!