4 Tips voor een goede voorbereiding van een groepsvakantie

Er gaat niets boven het verkennen van de wereld met goede vrienden of familie. Het is altijd een goed idee om een groepsvakantie aan het begin te plannen. De rompslomp van het plannen van een route, het maken van afspraken en het boeken voor meerdere personen kan er echter toe leiden dat je het al opgeeft voordat de groepsreis is begonnen! Om de voorbereiding in goede banen te leiden, zijn hier enkele tips voor het plannen en organiseren van een geslaagde groepsreis.

1. Plan vooruit

Tijdens de vakantie komen gemakkelijk grote gezinnen, waardoor vluchten, hotels en zelfs tours en activiteiten snel vol raken. Hoewel je niet alles van tevoren hoeft te regelen, kan het slim zijn om zaken zoals de reis en accommodatie ruim van tevoren te plannen.   Wachten tot het laatste moment kan het moeilijk maken om voor iedereen plaatsen te reserveren. Daarom is het, helemaal tijdens piekvakantietijden, ten zeerste aan te bevelen om groepsreizen van tevoren te plannen.

2. Maak een Whatsappgroep

Hoe kun je de voorbereiding in goede banen leiden? Hoe kun je ervoor zorgen dat je een vakantiehuis 20 personen kiest die past bij ieders behoeften? Het kan erg handig zijn om een Whatsappgroep op te zetten om gemakkelijk speciale verzoeken en acties te communiceren die onmiddellijk moeten worden ondernomen. 

Vind je bijvoorbeeld een dag waarop de tickets goedkoper zijn, dan kun je direct een bericht sturen via de groepschat om tickets rechtstreeks op de website te boeken. Zo kunnen jullie er samen voor zorgen dat jullie de beste deals weten te scoren! 

3. Het kiezen van een accommodatie

Op Groepen.nl vind je accommodatie voor alle smaken en budgetten. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuis met privézwembad of wilt genieten van een boerderijvakantie, hier vind je vakantiethema’s in alle soorten en maten! Deze website beschikt over ruim 1300 vakantiehuizen voor kleine en grote groepen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. 

4. Keuze van de activiteiten

Als je met familie reist, moet je waarschijnlijk rekening houden met mensen van alle leeftijden. Als je met een groep vrienden reist, hebben ze, hoe hecht ze ook zijn, verschillende interesses en smaken. Probeer dus een verscheidenheid aan activiteiten te plannen zodat iedereen het naar zijn zin heeft. De keuzes zijn bijna eindeloos – van ontspanning tot actieve en opwindende recreatiemogelijkheden. De avonturiers kunnen gaan kajakken en peddelen, terwijl degenen die de voorkeur geven aan een rustigere vakantie kunnen gaan zeilen. Zorg ervoor dat iedereen kan doen wat hij of zij wil en je zult een uitmuntende vakantie tegemoet gaan!