Stedentrip naar Dublin

Stedentrip naar Dublin? Hier lees je alles over deze Ierse stad

STEDENTRIP NAAR DUBLIN

Wanneer je in Nederland woont, woon je ontzettend centraal en zijn veel Europese bestemmingen binnen handbereik voor een toffe stedentrip. Een stedentrip naar Dublin is daarom ook zeer toegankelijk. Dublin, de hoofdstad van Ierland en slechts op een kleine 1,5 uur vliegen van Amsterdam Schiphol Airport. Een stedentrip naar Dublin zal daarom op ieders reis lijst van 2019 moeten staan. Bierbrouwerijen bezoeken, gezellige locals ontmoeten, leuke pubs ontdekken en toffe musea bezoeken. Jouw stedentrip Dublin biedt dit allemaal en meer. En ook goed om te weten, je kunt onder andere met budget airline Ryan Air heel voordeling vliegen van zowel Brussel als Amsterdam naar de Ierse hoofdstad. Als je geluk hebt, kan je al een retourtje scoren voor een kleine 20 euro. Als dat geen goede deal is weten wij het ook niet meer.

Eenmaal in Dublin aangekomen is het ook een relatief goedkope bestemming. Je kunt heel makkelijk een fiets huren voor een paar euro per dag maar ook het openbaar vervoer, voornamelijk de bussen, zijn zeer voordelig. Qua eten kun je het zo goedkoop houden of zo duur maken als je wilt. Je kunt al een lekkere maaltijd nuttigen in een echte Ierse pub voor 5 euro.

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DUBLIN

Dublin is een levendige stad met ontzettend veel te doen. Hieronder kun je een aantal bezienswaardigheden in Dublin vinden die ook op jouw lijstje moeten staan:
1. Ontdek je lievelings whiskey in de Jameson Distillery
Dublin staat bekend om zijn bierbrouwerijen maar ook de overheerlijke verschillende soorten whisky mogen wij niet vergeten. De Jamison Distillery is de plek voor alle whiskeyliefhebbers. Je krijgt een rondleiding over de verschillende soorten whisky’s, een kijkje in het productie proces een een officiële ‘whisky tasting’.

2. Bezoek de bekendste pub van Dublin
Er zijn ontelbaar veel pubs in Dublin maar de bekendste is toch wel de Templebar. Bezoek deze pub en probeer het traditionele pub eten. Je zult je even een echte Ierse local voelen. Ook kun je in de Templebar genieten van live muziek of deelnemen aan een pubquiz.

3. Trinity College
Een bezoek aan de Trinity College is zeker de moeite waard tijdens een stedentrip Dublin. Hier staat namelijk de allermooiste bibliotheek van heel Europa: The Long Room. Je zult je even in een waar boekenpaleis wanen zoals je ze enkel kent vanuit de films. Ontelbare boekenkasten die tot het plafond rijken, stuk voor stuk gevuld met duizenden boeken.

4. Nieuwe bieren proeven en ontdekken in de Guinness Storehouse
Guinness is voor de Ieren wat Heineken voor ons is. Het echte traditionele Ierse bruine bier. Een stedentrip Dublin en een biertour gaan praktisch hand in hand samen. Je kunt Dublin niet bezoeken zonder op z’n minst een bezoek aan de St. James Gate Brewery te brengen waar je de Guinness Storehouse kunt vinden. Hou wel rekening met veel toeristen gezien dit een grote toeristentrekpleister is. Maar zelfs met een groot toeristenaantal is dit je bezoek meer dan waard.