hoogtepunten sri lanka

Rondreis naar Sri Lanka boeken? Wat zijn de absolute hoogtepunten?

Sri Lanka is een oogverblindend eiland dat zich situeert in de Indische Oceaan. Het ligt in de buurt van het zuiden van India. Het is een smetkroes waar vier godsdiensten met elkaar samenleven: het boeddhisme, islam, hindoeïsme en christendom. Het land biedt een waaier aan landschappen. Voor de liefhebbers van de zon zijn er uitgestrekte zandstranden met palmbomen als decor, maar daarnaast bevinden zich langs de kustlijn heel wat kleine vissersdorpen met hun authentieke karaktertrekken. Vruchten en allerhande kruiden worden op nabijgelegen plantages verbouwd. Het landschap biedt een bont allegaartje van moessonwouden, heuvels, regenwouden en zandwoestijnen. In al deze gebieden leven heel wat diersoorten. Varanen, apen, olifanten en vierhonderd verschillende soorten vogels maken eveneens deel uit van de lokale fauna. In deze blog “Rondreis naar Sri Lanka boeken. Wat zijn de absolute hoogtepunten?” vind je enkele tips over de mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka. Een rondreis door Sri Lanka verrast elke dag opnieuw. Hieronder lees je de hoogtepunten van Sri Lanka en waarom een rondreis Sri Lanka een unieke belevenis is die nog lang op je netvlies blijft zitten.

Gastvrije mensen ontmoeten tijdens de rondreis door Sri Lanka

Een rondreis naar Sri Lanka boeken zorgt ervoor dat je de samenleving van Sri Lanka vanuit alle ooghoeken gaat beleven. Tijdens de rondreis Sri Lanka zal vooral de vriendelijkheid en gastvrijheid van de lokale bevolking zeker opvallen. Overal waar je komt, wacht een glimlach op elke straathoek die een rondreis door Sri Lanka extra aangenaam maakt. Vanuit sociaal oogpunt is het leuk om eens te kunnen proeven hoe de mensen op het eiland leven. Het is één van de leukste bezienswaardigheden Sri Lanka om te zien hoe de mensen met elkaar omgaan. Zo neemt bijvoorbeeld de horoscoop in hun leven een superbelangrijke rol in. Bijgeloof is hun niet vreemd om belangrijke beslissingen in hun privé-leven te nemen.

Op safari in het Yala Nationaal Park

Eén van de mooiste bezienswaardigheden Sri Lanka is het Yala National Park. Het eiland telt verschillende nationale parken zoals Hortons Plains, Udawalawe en Bundala. Heel wat dieren vinden hier hun biotoop waaronder olifanten, luipaarden en vogelsoorten. Gespecialiseerde tours zorgen voor unieke “gamedrives” en laten je enkele hoogtepunten van Sri Lanka zien en beleven.

Dieren in het wild tijdens de rondreis Sri Lanka

De aanwezigheid en overvloed van wilde dieren blijft één van de grootste hoogtepunten van Sri Lanka die je niet alleen in de nationale parken tegenkomt. Of je nu in het binnenland of langs de kust bivakkeert, dieren vind je overal tijdens de rondreis door Sri Lanka. Sri Lanka is een paradijs voor dierenliefhebbers. Je kan er majestueuze walvissen spotten of makaken die op je hotelbalkon smeken om eten.

Het strand van Unawatuna, één van de mooiste bezienswaardigheden Sri Lanka

Geen reis naar dit tropisch eiland kan niet compleet zijn zonder een reis naar de kustlijn om één van de mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka te bewonderen. Breng een bezoek aan één van de talrijke vissersdorpjes. Ook wordt Unawatana sterk aanbevolen om een bezoekje te brengen. Het is uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld. Geniet van ontspanning naast de gouden stranden met het kolkend helder water van de Indische Oceaan als achtergrondmuziek.

Nederlands fort als UNESCO-werelderfgoed

Nog één van de mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka is het Galle-fort. De eerste fase van de werken werden gebouwd door de Portugezen. Het fort onderging een eeuw later (in de zeventiende eeuw) een ware metamorfose onder invloed van Nederlanders. Inmiddels werd de site door UNESCO erkend als werelderfgoed.

Theeplantages in het noorden van het eiland

De hitte kan soms parten spelen tijdens een rondreis door Sri Lanka. Een reis naar de hooglanden van het binnenland is de perfecte manier om te ontspannen en af te koelen. Je kan er op verschillende plaatsen Ceylon-thee drinken met uitzicht op uitgestrekte theeplantages in Nuwara Eliya.

De gastronomie heeft heel veel gelijkenissen met India

Sri Lanka heeft veel gelijkenissen met Zuid-India op vlak van gastronomie. Hoewel de liefde voor vis duidelijk zichtbaar is op de menu’s van het eiland, kan je ook kiezen uit vlees curry’s en vegetarische gerechten om je smaakpupillen te prikkelen. Uiteraard kan je de pittige sauzen wegspoelen met de beste thee ter wereld. Het motto in de keuken van Sri Lanka luidt niet voor niets verser dan vers. Nog een kleine tip in verband met het drinken van water. Drink geen leidingwater. Je kan best een herbruikbare waterfles kopen met een zuiveringsinstallatie die er overal te koop is tegen een democratische prijs.