oud en nieuw in valparaiso

Oud en nieuw vier je in Valparaíso Chili

Al jarenlang is Valparaiso in Chili en gewilde vakantiebestemming, maar wat maakt deze bestemming nou zo speciaal? In deze tekst gaan we kijken wat er te beleven is in de zogeheten meeste kleurrijke stad van Chili en wat maakt dat oud en nieuw in Valparaíso vieren de ultieme manier is om oud en nieuw te vieren.

Valparaíso-met-oud-en-nieuw

Valparaíso met oud en nieuw

Valparaíso is een grote havenstad in Chili en wordt ook wel de kleurrijkste stad van Chili genoemd. Er is ontzettend veel mooie architectuur in de stad te vinden wat samen met zijn kleurigheid er ook voor heeft gezorgd dat het historische centrum van de stad op de werelderfgoedlijst geplaatst is. Ontelbaar veel bezienswaardigheden zijn er te vinden die er voor kunnen zorgen dat dit de ultieme bestemming is om ook bijvoorbeeld oud & nieuw te vieren. Elk jaar wordt er een feest in Valparaíso met oud en nieuw gegeven zoals wij die in Nederland bijna niet kennen. Een gigantisch grote vuurwerkshow die meestal minimaal een halfuur duurt met daaropvolgend een heel groot feest door heel deze prachtige havenstad. Na dit mooie feest zijn er genoeg plaatsen in de stad waar je rustig kan bijkomen met een goede nachtrust.

Verder in Valparaíso

Naast oud en nieuw in Valparaíso zijn er genoeg andere redenen om de stad eens te bezoeken. Zoals we net al aangaven staat de stad bekend om zijn veelzijdigheid van kleur en bezienswaardigheden. Op zich hoef je niet eens echte toeristentrekkers te bezoeken om de stad te leren kennen. Dit kan zeker een optie zijn wanneer je hier van houdt, maar de stad biedt ook genoeg cultuur zonder. De stad zelf is bijna een grote trekpleister. Verdwaal in de kleine straatjes en ga op zoek naar een eigen avontuur of kies er toch voor om de veelzijdigheid van de trekpleisters te bezoeken.

Tot slot

Naast Valparaíso met oud en nieuw zijn er dus nog genoeg andere redenen om de stad eens te bezoeken. Al is het feest in Valparaíso met oud en nieuw wel een absolute aanrader.