reizen-door-Denemarken

Op vakantie naar Denemarken? Deze plekken moet je bezoeken!

Je weet het misschien niet, maar Denemarken is hot! En nee, we hebben het dan niet specifiek over het weer. Wat we wel bedoelen is dat Denemarken is uitgegroeid tot een ideaal vakantieland. Waarom? Het is vlakbij en ontzettend divers. Zo vind je er niet alleen mooie stranden en indrukwekkende steden, maar ook prachtige natuurgebieden die perfect zijn voor een wandeling of ontdekkingstocht.

Reizen door Denemarken is gemakkelijk en er valt ontzettend veel te zien en te ondernemen. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden geven we je daarom vandaag voldoende reis en bezoek tips in Denemarken.

Kopenhagen als startpunt

De hoofdstad van Denemarken, het welbekende Kopenhagen, is het ideale startpunt voor elke reis. Het maakt in deze niet uit of je nou een roadtrip gaat maken, onderdeel bent van een busreis of op citytrip bent. Deze complete bestemming heeft voor iedereen wel wat te bieden. Schattige straatjes in het oude centrum, imponerende paleizen, indrukwekkende gebouwen, maar ook leuke en kindvriendelijke attracties.

Breng een bezoek aan de Kopenhagen Zoo of Bakken, het oudste attractiepark ter wereld. Aanschouw de traditionele wisseling van de wacht bij het koninklijke Amalienborg Paleis. Of neem een kijkje bij ‘de kleine zeemeermin’, misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van Kopenhagen. Kortom: er valt genoeg te zien in deze bijzondere stad!

Tip: heb je tijd of plek over in je route, maak dan vanuit Kopenhagen een uitstapje naar het Zweedse Malmö. Ook een echte must-see voor als je besloten hebt om te reizen door Denemarken.

Raak betoverd in de achtertuin van Kopenhagen

Na je bezoek aan Kopenhagen heb je de smaak waarschijnlijk te pakken en ben je benieuwd naar wat Denemarken nog meer te bieden heeft. Op een uur rijden van de hoofdstad vind je de natuurrijke regio’s Møn, Zuid-Seeland, en Lolland-Falster.

Een van de beste tips in Denemarken is om een bezoek te brengen aan de Møns Klint. Ruim 70 miljoen jaar geleden lag er een tropische zee op de plek waar je nu Denemarken vindt. Deze zee werd bewoond door octupussen, zee-egels, mosselen en verschillende soorten algen. Gedurende miljoenen jaren hebben de skeletten van deze algen ervoor gezorgd dat er een grote laag kalk is ontstaan, waar zowel Møns Klint als een groot deel van Denemarken nu op rust.

Je kunt bij Møns Klint opzoek naar fossielen of het GeoCenter bezoeken om nog meer te leren over de geschiedenis van dit prachtige landschap. Ben je niet bang voor hoogte? Bewandel dan de 267-meter hoge promenade bovenop Møns Klint. Je vindt hier meerdere uitkijkpunten om de prachtige omgeving en kustlijn nog beter te bekijken.

Ontdek de rest van Scandinavië

Heb jij in Denemarken de smaak te pakken gekregen, en ben je benieuwd naar wat de rest van Scandinavië te bieden heeft? Maak dan de overtocht naar bijvoorbeeld Noorwegen. Vanuit Frederikshaven, in het noorden van Denemarken, vertrekt er 7 keer per week een veerdienst naar de Noorse hoofdstad Oslo.

Noorwegen is net als Denemarken een land dat je wel moet ontdekken. Je vind er een breed scala aan bezienswaardigheden en attracties, maar het land leent zich ook prima voor een stedentocht naar bijvoorbeeld Oslo. Ben jij benieuwd naar de top 10 bezienswaardigheden in Oslo? Neem dan snel een kijkje hier.

Ben je van plan om naar Noorwegen op vakantie te gaan? Dan moet je hoe dan ook een paar dagen een hotel boeken voor een stedentrip naar Oslo. Er zijn namelijk prachtige historische en culturele bezienswaardigheden in Oslo die je gezien móet hebben. Welke bezienswaardigheden Oslo zijn dit eigenlijk? Om je op weg te helpen, hebben we hieronder een top 10 bezienswaardigheden in Oslo gemaakt die je kunt gebruiken om te bepalen wat je tijdens jouw verblijf in Oslo gaat doen.