ik ga op reis en neem mee

Ik ga op reis en ik neem mee…

Ga je binnenkort op vakantie? De voorpret maakt eigenlijk al deel uit van het totale genot. Heerlijk genieten van een andere omgeving. Even helemaal niets hoeven. Maar voor die tijd moet er natuurlijk nog wel het één en het ander geregeld worden. Het inpakken moet natuurlijk bovenaan je prioriteitenlijstje staan. Je wilt er immers niet aan denken dat je straks zonder telefoonoplader aan de andere kant van de wereld zit. Toch ben je zeker niet de enige waarbij dit wel eens is gebeurd. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom geven we in dit artikel enkele tips om het inpakken een stuk soepeler te laten verlopen.

Begin met het maken van een lijstje 


Misschien lachte je je ouders vroeger altijd uit als ze al weken voorafgaand aan de vakantie begonnen met het maken van een inpaklijst. Maar zo gek is dit idee echter helemaal niet. Je gaat toch ook geen boodschappen doen zonder boodschappenlijstje? Doe je dit wel, dan is de kans groot dat je met heel veel dingen thuiskomt en het belangrijkste vergeet. Daarom is het van essentieel belang dat je vroegtijdig begint met het maken van een lijstje. Leg deze altijd binnen handbereik en wanneer je weer ergens aan denkt, schrijf je dit direct op. 

Maak in elk geval al verschillende kolommen met de échte essentials. Denk aan zonnebrand van Clinique, tandenborstels, opladers, onderbroeken, voldoende setjes kleding, zwemkleding, schoenen, medicijnen, enzovoorts. 

Koop speciaal wat extra dingen voor de vakantie 


Er zijn altijd van die producten die pas op het laatste moment ingepakt kunnen worden. Dat geeft niet alleen heel veel extra stress op de dag van vertrek, maar hierdoor vergroot je de kans ook nog eens dat je wat vergeet. Daarom kan het slim zijn om bepaalde dingen dubbel te kopen voor de vakantie. Pak bijvoorbeeld geheel nieuwe tandenborstels in, koop een paar reisflacons van verzorgingsproducten en schaf wat nieuwe opladers aan. 

Heb je dingen die je écht niet dubbel kunt kopen? Maak dan een inpaklijst voor dingen die last-minute in moeten worden gepakt en leg deze bovenop je koffer. Zo kan je dit niet vergeten en kan je het lijstje rustig en systematisch afwerken voordat je weg gaat. 

Controleer hoe zwaar je koffer mag zijn 


Ga je met het vliegtuig op vakantie? Hou er dan rekening mee dat er vaak een maximaal gewicht voor de koffers geldt. Je mag wel meer kilo meenemen, maar dan betaal je direct ook een meerprijs. Het is meestal goedkoper om het gewicht van de bagage in meerdere koffers te verdelen (als je met meer personen bent) of wat overbodige dingen thuis te laten. 

Controleer voorafgaand aan de vakantie daarom goed hoe zwaar je koffer mag zijn en weeg ze zelf voor vertrek. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan voor vertrek. Zit je nét iets boven het maximum gewicht? Kijk dan of je sommige spullen in je handbagage kunt vervoeren. Want die mag je wél altijd meenemen!