De 5 leukste alternatieve bezienswaardigheden in Parijs

De 5 leukste alternatieve bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is, naast Amsterdam, Berlijn en Barcelona, een van de meest populaire steden voor toeristen in Europa om te bezoeken. Plekken waar veel bezoekers naar toe gaan zijn natuurlijk de Eiffeltoren, de Notre Dame en het Louvre. Niet voor niets want die zijn ook zeker de moeite waard, echter zijn het wel erg drukke plekken. Gelukkig zijn er ook nog genoeg alternatieve bezienswaardigheden in Parijs te bezoeken en hieronder geven we je enkele tips.

Le Marché de Belleville

Adres: Boulevard de Belleville, 11e arr.
Dichtsbijzijnde station in de buurt: Belleville

Op voedselmarkt Le Marché de Belleville in Parijs wordt je verwelkomt door geuren van specerijen, vis, olie en vers geroosterde kip.De markt in Belleville is één van de meest populaire van Parijs en in een enkele ochtend kun je hier een reis om de wereld maken. Belleville is één van de armste wijken van de Franse hoofdstad, wat tot gevolg heeft dat de prijzen laag zijn. Als jij je een weg kunt banen door de drukte zal je vast wat goeie koopjes kunnen vinden. En zo niet, dan is dit nog steeds een leuke manier om Parijs op een andere manier te leren kennen.

5 leukste alternatieve bezienswaardigheden in Parijs

De 5 leukste alternatieve bezienswaardigheden in Parijs: Gaîté Lyrique

Adres: 3 bis Rue Papin, 3rd arr.
Dichtsbijzijnde station in de buurt: Réaumur Sébastopol

De focus in het Gaîté Lyrique museum ligt op kunst en creativiteit in een digitaal tijdperk en La Gaîté Lyrique is een museum in Parijs waar zowel volwassenen als kinderen zich kunnen vermaken. Het is gevestigd in een 19e eeuwse zaal, waar de klassieke Barokke architectuur in fraai contrast staat met de moderne kunst die er tentoongesteld wordt.

De evenementen die er georganiseerd worden variëren van interactieve concerten tot workshops en van het vertellen van fantasieverhalen tot tekenen en dansoptredens. De futuristische, gratis bibliotheek op de eerste verdieping is voor iedereen toegankelijk en de moeite waard om in rond te neuzen. Naast een uitgebreide collectie boeken en culturele publicaties zijn er ook een aantal consoles beschikbaar voor de liefhebbers van videogames.

De 5 leukste alternatieve bezienswaardigheden van Parijs

Le Ballon de Paris

Adres: Parc André Citroën, 15e arr.
Station in de buurt: Javel

Voor kinderen, maar zeker ook volwassenen is Le Ballon de Paris een heel goed alternatief voor de Eiffeltoren als je zoekt naar leuke attracties in Parijs. Waarom zou je daar in een lange wachtrij gaan staan, terwijl je al zwevend door de lucht de gehele stad kunt overzien? De ballon is zo hoog als een flat van 12 verdiepingen en je krijgt een duizelingwekkend gevoel als de ballonvaarder de kabel loslaat en het enorme ding de lucht in gaat. Plotseling bevind je je op 150 meter hoogte, al schommelend in de wind.

De ballon is permanent verankerd in het Parc André Citroën, wat op zich ook zeker een bezoekje waard is. Bij lekker weer vult het park zich met Parijzenaars die komen picknicken of een boek komen lezen in het gras. Een speciale attractie is de fontein waar het water overvloedig uit spuit en waar kinderen graag doorheen rennen.

lang weekend parijs

Musée Rodin

Adres: 79 Rue de Varenne, 7e arr.
Dichtsbijzijnde station in de buurt: Varenne

Het Het Musée Rodin is zonder twijfel het mooiste museum in Parijs dat aan één enkele kunstenaar is gewijd. Auguste Rodin begon al op 10-jarige leeftijd met tekenen en wird al op zijn veertiende toegelaten tot een kunstacademie. Hij genoot faam en was berucht tegelijk, en dat al vroeg in zijn carrière. Vaak vond men dat hij zijn tijd wat te ver vooruit was. Het museum is staat vol met de sensuele en ontroerende werken van de beroemde beeldhouwer, zoals De Denker, De Kus, De Poorten van de Hel en De Burgers van Calais.

Bezoek het Rodin museum op een zonnige dag, want de tuin is een belangrijk onderdeel van het museum. Buiten zijn er reeksen van de meesterwerken van de kunstenaar te zien, tussen de brede grasvelden, de overschaduwde lanen en de 2.000 rozenstruiken!

alternatieve bezienswaardigheden in Parijs

Passage Brady

Adres: 33 Boulevard de Strasbourg, 10e arr.
Dichtsbijzijnde station in de buurt: Strasbourg – Saint-Denis

In een wijk die zo trendy en multicultureel is als Grands Boulevards, kom je terecht in de kleine Passage Brady waar de Pakistaanse en Indiase gemeenschappen van Parijs floreren. De passage dateert van 1854 en is bij lange na niet zo mooi als vele andere passages in Parijs, wat vooral te danken is aan slecht onderhoud en gaten in het glazen plafond. De sfeer is hierdoor echter 100% authentiek en je kunt er prachtige, kleurrijke saris kopen, de beste vindaloo-kip van de stad proeven en een traditionele New Delhi barbier en baardtrimmer bezoeken. Passage de Pondichéry op no. 84 is ook een goede plek om te eten, maar denk erom dat je wel de juiste kant opgaat als je zoekt naar de Passage: het is gescheiden door de Boulevard de Strasbourg.

vakantie in parijs