typische blog voor mannen

Op vakantie gaan met de nachttrein lijkt helemaal terug te komen

Nog niet zo lang geleden was reizen met een nachttrein helemaal hip. Op die manier bezocht je nóg hippere Europese hoofdsteden of bereikte jij je vakantiebestemming en had je nog iets aan je dag. Je ontmoette mensen en maakte nieuwe vrienden. Dat was ook een stuk makkelijker omdat er nog niet de afleiding van de mobiele telefoon was.

Vakantie met een nachttrein is echter met een serieuze comeback bezig. Dat steeds meer mensen zich druk maken over het milieu en duurzamer willen reizen, speelt in het voordeel van de trein. In sommige Europese regio’s zien we mede daardoor al een sterke toename van het aantal nachttreinreizigers. Wil je ook vanuit Nederland inspiratie voor een vakantie over het spoor in de praktijk brengen? We’ve got news for you!

Meer nachttreinen

Nog even geduld aub maar er zitten meer nachttreinen aan te komen. Zo wordt reizen met een nachttrein vanaf december 2020 mogelijk tussen Amsterdam en München en tussen Amsterdam en Wenen. Heb je altijd al eens naar die steden gewild? Begin dan alvast met online reisinspiratie opdoen. In slechts 14 uur reis je naar die prachtige Oostenrijke hoofdstad met zijn mooie historie, ook beroemd vanwege die overheerlijke en wereldberoemde Torte. In deze nieuwe slaaptrein kan je zitten én liggen. Je hebt dus de mogelijkheid om uitgerust aan te komen.

Brussel loopt voor

Het zal je verrassen maar vakantie met een nachttrein naar Wenen is wel al mogelijk vanuit Brussel. Twee keer per week zal hij gaan rijden, vanaf januari 2020. Van Brussel kan je overigens ook naar Innsbruck. Wil je niet wachten met jouw inspiratie voor een vakantie per trein waar te maken? Boek dan een treinreis bij onze zuiderburen. Ook kan je ter voorbereiding bijvoorbeeld een typische blog voor mannen lezen, je haalt er vast nuttige info uit.

Kosten

Treinreizen lijkt soms duur, in vergelijking met vliegtickets. Echter: hoe langer je van tevoren boekt, hoe goedkoper die treinreis wordt. Vergeet ook niet een eerlijke prijsvergelijking te maken en houdt rekening met de extra kosten die je met vliegen altijd hebt. Als positieve afsluiting: als vakantie met een nachttrein nóg populairder wordt, gaan de prijzen vast omlaag. Toch?