fiets vakantie met ebike

Op stedentrip met de e-bike? Dit moet je meenemen!

Een stad in Nederland of Europa met de fiets ontdekken is een van de fijnste dingen die er is. Je bent buiten, hoogstwaarschijnlijk met het zonnetje op je bol en verkent tegelijkertijd de stad. Binnen een paar uur heb je met de e-bike de stad onder de loep genomen en ken jij dé highlights. Je krijgt een goed beeld van de stad en raakt minder vermoeid dan wanneer je dit te voet doet.

Het is de e-bike die ervoor zorgt dat je flexibeler bent om langere afstanden af te leggen en waardoor je ook gemakkelijk naar mooie omliggende plekken trekt. Maar wat moet je allemaal meenemen wanneer je op een stedentrip gaat met de elektrische fiets? Wij hebben een checklist voor je gemaakt!

De e-bike die bij jouw trip past

Dit klinkt heel logisch, maar bedenk van tevoren wat voor soort stad het is en welke elektrische fiets daarbij past. Is het er heuvelachtig of juist vlak? Er zijn verschillende soorten e-bikes die voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Ga je een stedentrip maken voor een stad zonder heuvels en onverharde wegen? Dan biedt de elektrische stadsfiets uitkomst. Voor meer heuvelachtige plekken kies je voor een sportiever model e-bike!

Een opgeladen accu

Er is niks vervelender dan plotseling stil te komen staan vanwege een lege accu! Ga je op een langere stedentrip? Zorg er dan voor dat je weet hoe lang jouw batterij meegaat en hoe lang het duurt voor de accu weer is opgeladen om weer te kunnen vertrekken. Met dit in je achterhoofd is het uiteraard ook van belang om tijdens het plannen van je fietsroute rekening te houden met oplaadpunten. Voor de meeste landen zijn er kaarten verkrijgbaar waarop staat waar de oplaadpunten zijn voor elektrische fietsen. Lukt het niet om deze route goed uit te stippelen? Dan kun je ook een extra accu aanschaffen en deze meenemen!

Een EHBO- en reparatiekit

Als je op vakantie gaat met de e-bike moet je ook denken aan kleine ongelukjes die kunnen voorvallen, zowel met jou als met de fiets. Denk bijvoorbeeld aan een lekke band. Dan is het wel zo fijn dat je deze zelf kunt plakken en je reis weer kunt voortzetten. Bovendien kun je jezelf op wat voor manier dan ook verwonden of het kan voorkomen dat je blaren krijgt. Voor kleine verwondingen is het wenselijk een EHBO-kit mee te nemen, zodat je jezelf of je fietspartner kunt verzorgen!

In juli 2020 opende Stella het nieuwste E-bike Testcenter aan de Kloosterstraat 150, in het stadscentrum van Antwerpen. Ben je in de buurt en wil je een proefrit maken op een e-bike? Kom langs bij Stella Bikes in Antwerpen!