bezienswaardigheden in Indonesië

7 Must see bezienswaardigheden in Indonesië

7Indonesië blijft een van de favoriete vakantie bestemmingen voor Nederlanders. Het land heeft een enorme veelzijdigheid zodat er voor ieder wat wils is. Zo zijn er prachtige steden voor de stedentrip liefhebbers, maar is er ook alle mogelijkheid voor een backpack vakantie. Wat je ook van plan bent, in deze lijst gaan we kijken naar de 7 Must see bezienswaardigheden in Indonesië. De lijst is in willekeurige volgorde. 

1. Bali

Bali is een van de bekendste bestemmingen in Indonesië zelf en daarom een grote bezienswaardigheid voor Indonesië. Op het eiland heb je zowel grote steden als Denpasar als grote stukken natuur. Ook staat Bali bekend om zijn prachtige witte stranden. Mocht je niet komen voor een grote stad of een toeristisch strand dan is Bali groot genoeg om ook nog grote stukken ongerepte natuur te bezichtigen. 

2. Jogjakarta

Jogjakarta is een provincie en stad op het eiland Java. Op het eiland Java is ook de hoofdstad van Indonesië, Jakarta, te vinden. Jogjakarta staat bekend om zijn veelzijdigheid. Drukke gebieden met dure hotels en minder toeristische gebieden met hostels en kleine barretjes vol backpackers. Een echte aanrader van alle bezienswaardigheden in Indonesië. 

3. Borobodur

Op zo’n 40 kilometer afstand van de stad Jogjakarta, nummer 3 op deze lijst, vindt je de prachtige tempel Borobodur. Een echte toeristentrekker omdat de tempel, ondanks zijn bestaan vanaf de achtste eeuw na Christus, in een goede staat is. De van origine boeddhistische tempel is nog in zo’n goede staat omdat hij, en de omgeving om de tempel, tot aan de 19e eeuw begroeid waren met planten en bomen zodat hij in al die tijd niet gebruikt en ontdekt is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Bromo

Een van de bekendste vulkanen van Indonesië is de Bromo vulkaan op het eiland Java. De Bromo vulkaan is niet het hoogste punt van Indonesië, maar omdat hij zich dicht bij twee andere vulkanen begeeft is dit absoluut een must see wanneer je naar Indonesië gaat. Denk er aan dat je goede begeleiding zoekt wanneer je de vulkaan ook daadwerkelijk wil beklimmen aangezien dat ook een mogelijkheid is. De vulkaan is nog actief dus het kan altijd mogelijk zijn dat het beklimmen verboden is wanneer er activiteit is gesignaleerd in de vulkaan.

5. De Gili-eilanden

Tegenwoordig een van de nog bekendere bezienswaardigheden in Indonesië dan Bali zelf: de Gili-eilanden. Een tip is om op tijd te reserveren voor een boot om naar een, of alle, van deze eilanden te gaan. In toeristische seizoenen is het soms erg druk en niet meer mogelijk om gebruik te maken van een boot. De Gili-eilanden zijn een aantal toeristische eilanden vol barretjes en uitgaansgelegenheden. Ook shoppen is zeker mogelijk op deze prachtige eilanden. 

6. Rinjani

Een andere bekende, maar nog steeds niet de hoogste, vulkaan in Indonesië is de Rinjani. De Rinjani is de op een na hoogste vulkaan van Indonesië en ook deze vulkaan is nog steeds actief. Ook deze vulkaan is te beklimmen, maar ook hierbij de waarschuwing om dit niet ongetraind en zonder enige begeleiding te doen. 

Indonesia Orang Utan Nature Borneo Kalimantan

7. Borneo

Op de laatste, maar zeker niet minste, plaats op deze lijst van bezienswaardigheden in Indonesië staat Borneo. Een groot oerwoud waar ook duiken een van de meest gedane attracties is. Voor de echte avonturier dus. 

Tot slot

In Indonesië is natuurlijk nog een hele hoop meer te doen dan alleen deze 7 dingen, maar al deze toevoegingen aan de lijst zijn een absolute aanrader!