dit zijn de mooiste stranden van Albanië

Ontdek de mooiste stranden van Albanië

Wil je een goedkope strandvakantie in Europa? Verdiep je dan eens in de Albanese Rivièra, want de stranden in Albanië zijn geweldig. En wij weten precies waar je de beste stranden kan vinden die Albanië te bieden heeft. Lees snel verder en ontdek Albanië met ons!

Helemaal lege witte stranden met kristalhelder turquoise water, verse vis, baklava en lokale wijn, en de prijzen zijn zo laag dat zelfs Thailand duur lijkt… is Zuid-Europa niet geweldig als vakantiebestemming?

Het lijkt niet echt mogelijk dat er tegenwoordig nog een onontdekt strandparadijs in Europa te vinden is, laat staan ​​dat het ook nog eens betaalbaar zou zijn. Maar dat is precies wat de Albanese Rivièra is. Oké, misschien is het niet helemaal onontdekt, maar over het algemeen heb je de meeste stranden vrijwel voor jezelf.

Een auto huren in Albanië

Om de beste stranden van Albanië goed te verkennen, heb je zeker een auto nodig. Of tenminste, als je de beste, verborgen stranden van Albanië wilt zien! Autoverhuur in Albanië is niet te duur, en daardoor nog meer een aanrader. Je kunt zoveel meer zien met een auto, zoals verlaten stranden in plaats van vast te houden aan de meer populaire (en drukke) strand plekken zoals Ksamil en Vlora.

de mooiste stranden van Albanië

Autorijden in Albanië

De meeste wegen in Albanië zijn rustig en kennen weinig verkeer, en voor het grootste deel zijn de wegen erg breed en mooi geasfalteerd. Het is zeker geen enge plek om te rijden. Wij raden aan om een ​​auto te huren via een van de wereldwijde ketens omdat hun prijzen lager zijn en de bedrijven betrouwbaar zijn. Sixt is de goedkoopste, en heeft ook een goede klantenservice. 

Reizen naar Saranda

Saranda (Sarandë) is de belangrijkste stad aan de Albanese Rivièra, al is het met zo’n 30.000 inwoners niet bepaald groot. Hoewel dit waarschijnlijk de belangrijkste bestemming voor toeristen aan de Rivièra is, is het niet echt de beste plek om rustige stranden te bezoeken. Het is wel een prima uitvalsbasis om enkele nabijgelegen stranden te verkennen, evenals Butrint, de ruïnes van een oude stad genesteld in een prachtig bos.

Hoewel er betere Albanese plekken langs de kust zijn, is Saranda zeker de moeite waard om even te stoppen om een ​​idee te krijgen van de Albanese badplaatsen. Je kunt goedkope vis en andere producten kopen (probeer de kersen!!) op de lokale markt, bekijk de winkels en restaurants langs de belangrijkste strandpromenade en loop naar het kasteel van Lekursi voor een erg mooi uitzicht.

Vergeet niet te zwaaien naar de enorme hoeveelheid toeristen aan de andere kant van de baai van Corfu, waarbij je drie keer zoveel betaalt om in dezelfde wateren te zwemmen. Op 15 minuten rijden met de auto of bus van Saranda ligt Ksamil, waar iedereen heen gaat om de mooiste Albanese stranden te zien. Dit zijn enkele van de enige echte zandstranden aan de Albanese Rivièra (de meeste hebben gladde witte stenen).

Ontdek de mooiste stranden van Albanië

Het enige nadeel van Ksamil is dat de stranden vrij klein zijn en vaak in privébezit, dus je moet een paar dollar betalen voor een strandstoel of een drankje/snack om het strand te gebruiken. Aangezien de prijzen enorm meevallen zou dit geen obstakel moeten zijn. Daarnaast zijn deze stranden zo goed als uitgestorven.

Ksamil is perfect als je een mooi strand wilt zonder ver van het centrum van het stadje te zijn. Je kunt zelfs een mooi appartement aan het strand huren. Als je op zoek bent naar een echt relaxte Albanese strandvakantie, dan is dat precies wat we je aanraden. Er zijn zoveel leuke plekken om te verblijven in Ksamil.

Het blauwe oog (Syri Kalter)

Oké, dit is een meer, geen Albanees strand, maar misschien wil je de kust even achter je laten en nog meer uit je Albanese vakantie halen. Syri Kalter ligt op ongeveer 25 minuten rijden landinwaarts vanaf Saranda (op weg naar Girokaster) en is zeker de moeite waard! En voordat je terugkeert naar Saranda, rijd je verder de bergen in voor een aantal behoorlijk adembenemende uitzichten! Albanië heeft veel prachtige uitzichten, maar dit zijn enkele van onze favorieten.

De rit langs de kust van Saranda naar Himara is adembenemend en vol afslagen naar kleine verlaten stranden. We sloegen gewoon elk klein weggetje in dat we passeerden, en niet één keer waren we teleurgesteld. Willekeurige wegen afslaan om verborgen stranden in Albanië te ontdekken is een deel van het plezier! Bovendien is het leuk om de stranden verborgen te houden, zodat alleen de meer avontuurlijke ontdekkers ze vinden, toch? 

wat zijn de mooiste stranden van Albanië

Reizen naar Himara

Kleiner en stiller dan Saranda en Ksamil, is Himara (Himarë). De lokale bevolking in Himara is overwegend Grieks, wat zeker overkomt in de sfeer. Hier vind je misschien wel het lekkerste eten van Albanië. Wat ons betreft is Himara onze tweede favoriete stop langs de Albanese Rivièra, en dat komt grotendeels door de geweldige mensen die we daar hebben ontmoet. En de uitzichten waren ook ongelofelijk mooi!