vliegen aangenamer maken

Hoe maak je vliegen aangenamer?

Of je nou 10 uur in het vliegtuig moet voor een prachtige backpack vakantie door Azië, of 3 uurtjes in de lucht moet hangen om te gaan werken in Spanje, als je bang bent voor vliegen dan is het sowieso niet fijn. Meestal beginnen de kriebels al een paar dagen voor het vliegtuig zal stijgen en zijn ze pas weg wanneer je na je vlucht weer met beide benen op de grond staat. Ontzettend vervelend, maar gelukkig zijn er genoeg tips om jou een beetje door je angst heen te helpen! Zou toch zonde zijn als je die prachtige bestemmingen niet kan zien…

Uitgerust op weg

Zorg er te allen tijde voor dat je uitgerust het vliegtuig in stapt, je zal merken dat dit jouw nervositeit al stukken doet kelderen.  Daarmee bedoelen we onder andere dat je de avond van tevoren lekker op tijd naar bed moet gaan, maar daar is niet alles mee gezegd! Zorg dat je de dagen voor vertrek niet te veel meer plant, en dat je goede nachtrusten pakt. Laat de sociale avondjes de week voor vertrek maar even voor wat het is! Dit brengt trouwens nog een voordeel met zich mee; je begint veel meer uitgerust aan je vakantie! 

It’s all in the food and drinks…

Wist je dat er bepaalde producten zijn die jou een nerveus gevoel kunnen geven? Denk er maar eens over na! Als jij in de ochtend te snel drie koppen koffie drinkt, is de kans groot dat je een zenuwachtig gevoel krijgt die best even kan aanhouden. Onze tip; vooral geen koffie drinken voor dat je het vliegtuig in stapt! Daarnaast wekt chocolade ook nervositeit op, dus die bonbon of dat stukje chocola voor het opstijgen kan je beter even laten liggen! 

Relaxxxx! 

Die angstgevoelens zitten uiteindelijk alleen maar in je hoofd… Wanneer je erg zenuwachtig bent kan het helpen om afleiding te zoeken. Maak een extra rondje over het vliegveld om alle winkels even te bekijken, of ga nog even een uurtje sporten voordat je naar het vliegveld toe gaat. Je zal snel merken dat je je gedachten daarmee verzet en even niet met jouw angsten bezig bent! Het kan ook helpen om een lekker boek open te slaan vanaf het moment dat je bij de gate bent; er is geen betere afleiding dan jezelf verliezen in een goede verhaallijn!