Onbekende bestemmingen die de moeite waard zijn

Nadat we een aantal jaren niet ver van huis konden op vakantie door de Corona pandemie, zien we dat mensen nu juist verder weg gaan, en op zoek zijn naar minder voor de hand liggende bestemmingen. Daar zijn wij natuurlijk helemaal voor en willen we je graag bij helpen. Ooit weleens gedacht aan reizen naar Israël? Is een vakantie Zuid-Afrika meer iets voor jou? Lees snel verder voor tips naar minder voor de hand liggende landen!

Als eerste zien we dat veel mensen deze zomer reizen naar Marokko, wat helemaal begrijpelijk is, omdat het niet ver vliegen is, en je meteen in een compleet andere wereld bent. Chaotisch, kleurrijk… Marokko bezoeken is een intense ervaring. Ooit onderdeel van het Carthaagse rijk, ontstond rond 225 voor Christus de eerste onafhankelijke Marokkaanse staat als het Berberse koninkrijk Mauretanië. Dat koninkrijk werd uiteindelijk een Romeinse provincie, hoewel in de 7e eeuw de islamitische verovering van Noord-Afrika in volle gang was. Marokko, een Frans protectoraat van 1912-1956, werd onafhankelijk in 1956 en is sindsdien een onafhankelijke staat. Van het hoge Atlasgebergte tot de woestijn en de kusten, Marokko is een prachtig land dat je betovert.

Op avontuur in Zuid-Afrika

Geweldige safari’s, ruige bergen, wijnmakerijen van wereldklasse, een eindeloze kustlijn en levendige steden zoals Kaapstad: Zuid-Afrika is een magische bestemming die vaak over het hoofd wordt gezien. Geannexeerd door de Nederlanders en Britten voordat het in 1931 onafhankelijk werd, worstelde Zuid-Afrika van 1948 tot 1990 met apartheid. De overblijfselen van die donkere tijd zijn nog steeds in het hele land te zien, maar het land is met sprongen vooruit gegaan. Terwijl het land nog steeds worstelt met corruptie en criminaliteit (let op je spullen als je er bent), maakt de rijke geschiedenis, de ongelofelijke natuurlijke schoonheid en internationale cultuur het een waardevolle vakantiebestemming . Het heeft ook de meeste UNESCO-sites in heel Afrika!

Als thuisbasis van veel historische en religieuze bezienswaardigheden, de mineraalrijke Dode Zee (wat ook het laagste punt op aarde is), een levendig nachtleven en een eetcultuur van wereldklasse, heeft Israël bezoekende reizigers veel te bieden. Hoewel het een klein land is waar je niet al te veel tijd voor nodig hebt om rond te rijden, is er zo veel te doen dat je hier nog steeds gemakkelijk weken kunt doorbrengen zodat je geen van de geweldige bezienswaardigheden, activiteiten en heerlijk eten zult missen.

Tel Aviv bezoeken

Met bijna vier miljoen mensen heeft Tel Aviv, als strandstad aan de Middellandse Zee een levendige, kosmopolitische sfeer. Het is de modernste stad van het land en de plek waar de meeste internationale vluchten aankomen. Er zijn ook internationale luchthavens in Haifa en Eilat, maar Tel Aviv is het belangrijkste aankomstpunt.

Hoewel de stad veel te bieden heeft (waaronder 13 stranden), is een van de grootste trekpleisters toch echt het eten. De culinaire scene zit vol met de lekkerste eetgelegenheden die verse, biologische ingrediënten gebruiken en de traditionele Israëlische keuken vermengen met smaken van over de hele wereld. De restaurants in Tel Aviv zijn vaak een weerspiegeling van de vele etniciteiten waaruit de bevolking van het land bestaat. Er is zelfs een enorm aantal veganistische opties. Je kunt ook langs de kraampjes op de Carmel-markt en de Levinsky-markt slenteren voor lekker lokaal straatvoedsel. Daarnaast heeft Tel Aviv een nachtleven dat zou kunnen wedijveren met New York of Londen. 

Waar wacht je dus nog op? Ga op zoek naar de juiste onbekende bestemming voor jou!