de mooiste plekken van Cambodja

De hot spots in Cambodja

Backpacken in Cambodja is een van de beste ervaringen die je kunt hebben. Als je door door Cambodja reist, word je overweldigd door de vriendelijkheid van de mensen, de schoonheid van het land en alle geweldige dingen die er te zien en te doen zijn. Het is misschien wel een van de meest onderschatte landen ter wereld is. Cambodja probeert nog steeds de gruwelijke genocide die tussen 1975 en 1979 werd uitgevoerd door Pol Pot en het regime van de Rode Khmer, waarbij meer dan 3 miljoen Cambodjanen werden gedood, een plek te geven en dat merk je. Dit conflict heeft een diepe, diepe wond achtergelaten in het land. Desondanks ontmoet je in Cambodja de vriendelijkste mensen, en daarnaast een rijke geschiedenis, heerlijk eten, prachtige kustlijnen en een bruisend nachtleven.

Ga naar The Killing Fields

Je kunt Cambodja niet bezoeken zonder dat mensen een verband leggen met de bloedige genocide van het land. Hoewel een bezoek aan Choeung Ek, ook wel bekend als de Killing Fields, misschien niet de meest vrolijke manier is om een ​​middag door te brengen, zorgt het voor een gedenkwaardige ervaring, en het bewijs van een wond die ongekend is. Je kunt het moderne Cambodja niet begrijpen zonder iets te weten over Pol Pot en het geweld van de Rode Khmer, die verantwoordelijk was voor het doden van miljoenen mensen tijdens hun schrikbewind. 

dit mag je niet missen in cambodja

Bezoek Kep

Deze schilderachtige badplaats, drie uur ten oosten van Sihanoukville, is de rustige versie van Sihanoukville. Het is een plek om te ontspannen bij de oceaan zonder de feestdrukte. Deze stad staat bekend om zijn peper krab en lege stranden. Het is nogal rustig en er is niet veel te doen, waardoor het een goede plek is om even bij te komen. Het nabijgelegen Kep National Park, dat bijna 70 vierkante kilometer beslaat, is een geweldige plek voor bergwandelingen met ongelooflijke uitzichten over het water en de omliggende jungle.

De hot spots in Cambodja

Bezoek de peper boerderijen van Kampot

Buiten de stad Kampot en op weg naar Kep liggen uitgestrekte peper velden. Deze zuidelijke regio van Cambodja staat vol met peper boerderijen waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het kruid, kunt zien hoe het wordt verbouwd en wat wordt beschouwd als een van de beste pepers ter wereld. Rondleidingen zijn meestal gratis, maar je moet wel vervoer regelen. 

de beste plekken van Cambodja

Trek rond op Koh Kong

Een eiland in de buurt van de Thaise grens in het Cardamom Mountain-district: Koh Kong biedt uitstekende mogelijkheden voor jungletochten, evenals ontspannen op de witte zandstranden. Koh Kong is het grootste eiland van het land en wordt beschouwd als een van de beste strand plekken in Zuidoost-Azië. Het is illegaal om er te overnachten, maar er zijn genoeg operators die dagtochten naar het eiland aanbieden. Let tijdens je bezoek op apen, zwijnen en allerlei inheemse vogels.

Kampong Cham

Kampong Cham heeft veel van zijn oude Franse koloniale sfeer behouden en is een geweldige plek om Cambodja echt te leren kennen. Hoewel de stad op zich al iets is om te verkennen, mag je de ruïnes van Nokor Wat niet missen, een 10e-eeuwse tempel gebouwd door Jayavarman VII. Een van de hoogtepunten van de tempel is een gedetailleerde reeks muurschilderingen die religieuze martelscènes uitbeelden.

dit moet je zien in cambodja

Wandelen in Nationaal Park Bokor

Bezoek dit nationale park als een dagtrip vanuit Sihanoukville of het nabijgelegen Kampot. Hier kun je dwalen tussen de sfeervolle Franse ruïnes terwijl je door het regenwoud wandelt. Bokor was een grote bestemming voor de Franse aristocratie in het begin van de 20e eeuw en Bokor Hill Station heeft de overblijfselen van een verlaten luxe resort en casino dat later werd gebruikt als schuilplaats door de Rode Khmer. De toegang tot het park is gratis.

wat mag je niet missen in cambodja

Geniet van het uitzicht bij Prasat Preah Vihear

Deze adembenemende tempel werd gebouwd in de 11e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het uitzonderlijke gebeeldhouwde metselwerk. Tegenwoordig is het de bron van conflicten met buurland Thailand, dat ook het eigendom van de tempel claimt. Omdat het vrij afgelegen is, is de reis hier niet gemakkelijk, dus er komen niet veel toeristen.

hot spots in Cambodja

Bezoek een drijvend dorp

Er zijn drie grote drijvende dorpen in Cambodja. In deze dorpen zijn de huizen gebouwd op bamboepalen, en er zijn altijd boten vol met mensen die snuisterijen en etenswaren verkopen en rondhangen. De Chong Khneas is de meest bezochte van het land, maar door zijn populariteit is het een beetje erg toeristisch geworden. Het is interessant om te bezoeken, maar je zult niet veel interactie hebben met de lokale bevolking. De andere drijvende dorpen zijn Kampong Khleang en Kampong Phluk, die je kunt bereiken vanuit het nabijgelegen Siem Reap.

mooiste plekken van Cambodja