japan

De vele gezichten van Japan

Japan is een van de meest verbazingwekkende, mooie en vriendelijkste landen ter wereld. Van het bruisende Tokyo en het zen-achtige Kyoto tot het relaxte Okinawa en het winterse Hokkaido, Japan is een hightech wereld vermengd met de beleefdheid en het respect uit hun verleden. Voor veel mensen is het een levenslange droom om erheen te gaan en eigenlijk altijd voldoet het aan de verwachtingen.

Japan heeft overheerlijk eten, majestueuze tempels en heiligdommen, zen-tuinen, weelderige nationale parken en een rijke historische cultuur. Het is een prachtige plek, en hoewel het misschien een duur land is om te bezoeken, zijn er tal van manieren om van dit land op een betaalbare manier te bezoeken. Backpacken of reizen door Japan is niet zo duur of moeilijk als je denkt. 

Daarnaast is iedereen er super vriendelijk en behulpzaam. Laat deze reisgids voor Japan je helpen bij het plannen van een betaalbare reis naar het land, zodat je meer kunt zien, meer kunt eten en minder hoeft uit te geven… of je nu door het land reist met een rugzak of gewoon op een korte vakantie gaat en geld wilt besparen!

Bezoek de Tsukiji-vismarkt

De vismarkt van Tokio. Deze markt begint al vroeg, om 4 uur ’s ochtends, en je kunt er het kopen en verkopen van ’s werelds grootste tonijn markt zien. Eet net gevangen sushi als ontbijt en verwonder je over de waanzinnige sfeer. Er is niets vergelijkbaars in de wereld, dus dit moet je gezien hebben als je Japan bezoekt! Vanaf 2018 is de binnenste vismarkt verhuisd naar Toyosu en staat nu bekend als de Toyosu Vismarkt, maar de buitenste markt (waar je eten en winkels kunt vinden) is nog steeds aanwezig. Als je een rondleiding door de markt wilt om meer te weten te komen over de geschiedenis en hoe het werkt, biedt Get Your Guide een gecombineerde rondleiding en sushi-rolling les.

Stop bij het keizerlijk paleis

Bezoek het keizerlijk paleis, de thuisbasis van de keizer van Japan en een perfecte gelegenheid om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van Japan. Hoewel je het paleis zelf niet binnen kunt gaan, zijn het omliggende terrein en het park prachtig en kun je de wisseling van de wacht zien. Je kunt van dinsdag tot en met zaterdag dagelijks om 10.00 uur en 13.30 uur bepaalde delen van het terrein bezoeken met een rondleiding van 75 minuten. De Imperial East Gardens zijn gratis te bezoeken en dagelijks geopend, behalve op maandag, vrijdag en feestdagen.

Bezoek het eiland Miyajima

Zorg ervoor dat je dit eiland bezoekt vanwege al zijn schoonheid. Er kan gemakkelijk een volledige dagtocht van worden gemaakt met alle wandelpaden op het eiland. Een enkeltje (inclusief de veerboot) om je daar te krijgen kost ongeveer 180 JPY. Zorg ervoor dat je Mount Misen beklimt, het is een fijne work out en de uitzichten zijn adembenemend!

Bezoek het Bitchu Matsuyama-kasteel

De toegangsprijs voor dit oude kasteel is 300 JPY en het is het zeker waard. Bekijk zelf het enige originele, nog bestaande kasteel in Japan, gelegen op 430 meter boven de zeespiegel.

Breng minimaal een dag door in de wijk Gion

Ook wel bekend als het Geisha District, kun je hier de dag doorbrengen voor zo veel of zo weinig als je wilt. Het gebied is gevuld met fascinerende architectuur en als je geluk hebt, kun je misschien een geisha (een traditionele professionele entertainer) spotten. 

Verwen jezelf in Maika

Voor de dames biedt het Gion District ook pseudo-leerling geisha behandelingen aan. Je kunt je volledige make-up laten doen en een formele kimono passen. Foto’s achteraf zorgen voor een geweldig souvenir… en je kunt zelfs stickers laten maken. Dit is waarschijnlijk de meest opwindende manier om meer te weten te komen over de oude geisha-traditie.

Bezoek het Heian-heiligdom

Het Heian-heiligdom is een populaire toeristische attractie, dus ga er vroeg heen als het enigszins mogelijk is. De tuin staat vol met prachtige kersenbloesem bomen, bekend als sakura, en een prachtige plek voor wat foto’s. Het heiligdom is gratis, maar de tuin in de buurt kost 600 JPY om binnen te komen. Om de bomen in bloei te zien, moet je er midden april naar toe gaan.

Ontspan in het Uenopark

Ueno Park is een geweldige plek om de dag gratis door te brengen. Neem je camera mee, want het is een perfecte plek om de vele kersenbloesem bomen vast te leggen, en neem ook een lunch mee om wat extra geld te besparen. Je kunt ook een rondleiding door het park krijgen, waarbij je de heiligdommen en de markt bezoekt. Rondleidingen duren ongeveer 4 uur.

Ga op bedevaart

De 88-tempels bedevaart is een oude pelgrimsroute die rond het eiland Shikoku loopt. De route is ruim 1.200 kilometer en kan tussen de 30 en 60 dagen duren. Je kunt natuurlijk gewoon een aantal tempels bezoeken en niet het hele pad lopen!

Wandel rond Nikko

Een beetje buiten de gebaande paden, zijn er geweldige tempels en heiligdommen in de bossen, en de bossen zelf zorgen voor uitstekend wandelen en mediteren. Nikko is een dag of twee van je tijd waard!