hotspots van Bulgarije

Dé hotspots van Bulgarije

Omdat het (nog) niet zo populair is, vind je in Bulgarije weinig drukte en tal van betaalbare activiteiten. Je zult worden overweldigd door de betaalbaarheid, ongelooflijke geschiedenis, bergachtige landschappen, stranden van de Zwarte Zee en het wilde nachtleven van het land.

De lange geschiedenis van Bulgarije is overal zichtbaar, van oude neolithische nederzettingen tot mysterieuze Thracische graven tot forten achtergelaten door machtige tsaren. Zelfs enkele van de kleinste, meest onopvallende kerken hebben binnen uitgebreide religieuze kunstwerken, waaronder schilderijen van heiligen en levendige muurschilderingen. En als je een natuurliefhebber bent, zijn er verschillende bergketens door het hele land die allerlei prachtige wandelingen bieden. Kortom, Bulgarije is geweldig en wij kunnen er niet genoeg lovende woorden over uitspreken!

Op verkenning in Sofia

Sofia is de dynamische hoofdstad van Bulgarije vol musea, oosters-orthodoxe kerken, communistische architectuur en trendy galerijen, restaurants en clubs. De stad heeft een lange geschiedenis en dateert uit de 8e eeuw voor Christus toen het werd bewoond door de Serdi-stam. Een van de oudste gebouwen is een bakstenen rotonde die in de 4e eeuw door de Romeinen werd gebouwd. Het werd oorspronkelijk gebruikt als bad, maar werd later een kerk – en het is bijna volledig intact gebleven. Mis de Alexander Nevski-kathedraal niet, gebouwd in de jaren 1880 in neobyzantijnse stijl. Deze is enorm en heeft genoeg ruimte voor 10.000 mensen (je kunt zelfs de crypte verkennen die vol staat met unieke religieuze iconen). Musea zoals de National Art Gallery, het National Historical Museum en het National Institute of Archaeology zijn allemaal een bezoek waard en bieden unieke culturele en historische tentoonstellingen.

enkele hotspots van Bulgarije

Ontspan in Varna

Varna is een belangrijke toeristische bestemming in de zomer wanneer de stranden vollopen met bezoekers. Zoals het grootste deel van Bulgarije heeft het gebied een rijke geschiedenis. Archeologische overblijfselen van vroege nederzettingen zijn ontdekt op meer dan 30 locaties, waarvan de oudste dateert uit het stenen tijdperk. Het moderne Varna werd gesticht in de 6e en 7e eeuw toen het Slavische volk aan de macht kwam op de Balkan, en de stad ontpopte zich als een belangrijk handelsknooppunt vanwege de prominente ligging aan de Zwarte Zee. Nu staat het bekend als een van de populairste badplaatsen van Bulgarije dankzij de prachtige stranden. Het is er heerlijk om door de straten te dwalen, de Romeinse baden te bezoeken, door het grote centrale park te wandelen en te ontspannen aan het strand. Zorg ervoor dat je het Aladzha-klooster bezoekt, een van de oudste in Bulgarije (het dateert uit de 4e eeuw) en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

dit zijn de hotspots van Bulgarije

Bezoek Plovdiv

Plovdiv is de op één na grootste stad van Bulgarije en de oudste continu bewoonde stad van Europa (archeologen hebben bewijs gevonden van nederzettingen die dateren uit de neolithische periode in 6000 v.Chr.). Door de jaren heen is Plovdiv geregeerd door Grieken, Romeinen, Kelten, Hunnen, Slaven, Bulgaren, Thraciërs en Ottomanen. Tijdens een wandeling door de oude binnenstad met geplaveide straten en architectuur uit de Middeleeuwen en de Bulgaarse Revival, kun je ruïnes van de afgelopen eeuwen verkennen. De stad is het culturele centrum van Bulgarije en werd uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa en maakt deel uit van het UNESCO Global Network of Learning Cities. Breng zeker een bezoek aan het Romeinse amfitheater, bekijk het archeologisch museum en ontspan onder de lommerrijke bomen in de centrale tuin van tsaar Simeon.

amfitheater Bulgarije

Ga naar Veliko Tarnovo

Ooit de hoofdstad van het Bulgaarse rijk, is Veliko Tarnovo nu een charmante universiteitsstad. Een groot deel van de stad ligt op de kliffen met witte huizen en iconische rode daken die de heuvels overspannen. Bezoek voor uitstekende uitzichten de Sky Walk, die uitkijkt over de stad en de rivier die door de kliffen slingert. Zoals elke universiteitsstad zijn er een aantal eclectische plekken om een ​​drankje te pakken, zoals de Hipster Art Bar, die een leuke sfeer heeft en een geweldige plek is om mensen te ontmoeten.

bergen bulgarije

Verken het Rilagebergte

Het Rila-gebergte is de hoogste bergketen in de Balkan, met de berg Musala die meer dan 3.000 meter hoog is. Het grootste deel van de berg wordt beschermd in het Rila National Park en de rest valt in het natuurreservaat van het Rila-klooster, dus het is een hotspot voor liefhebbers van biodiversiteit en natuur. Je kunt een dagtocht naar de top maken of een aantal van de minder uitdagende wandelingen in de bergen maken. Tijdens de koudere maanden zit het Rila-gebergte vol met skiërs, en als je jezelf wilt verwennen, zijn er enkele luxe spa’s in de omgeving. Andere hoogtepunten zijn de Seven Lakes-route, de Skakavitsa-waterval en het Rila-klooster. Het klooster is het grootste in Bulgarije en werd in de 10e eeuw gesticht door de heilige Johannes van Rila. Het is ook een UNESCO-werelderfgoed!

Dé hotspots van Bulgarije

Lees ook: TIPS VOOR EEN BEZOEK AAN BOEDAPEST!