een trip naar barcelona

5 tips waarom je 2020 moet beginnen met een trip naar Barcelona

Barcelona combineert alles wat het meest charmant is aan mediterrane steden: een ontspannen tempo, heel veel zonuren, gastronomische verwennerij met een grote ‘G’ en een lappendeken van architecturale stijlen. In deze leuke vrouwenblog ‘5 tips waarom je 2020 moet beginnen met een trip naar Barcelona’ enkele trekpleisters in een notendop die je zeker niet mag missen.

Tip 1: Gaudi’s Pedrera

Als je versteld wil staan van de creativiteit van een meesterbrein, bezoek dan zeker Casa Mila La Pedrera. Pedrera is een audiovisuele rondleiding door het werk van de grote kunstenaar Gaudi. Het is een must do activiteit tijdens een stedentrip naar Barcelona. Het kunstwerk is het best te bewonderen tijdens het vallen van de avond. De kleurinval is adembenemend.

Tip 2: Gastronomische hoogstandjes

De Catalaanse stad is één van die stedentrips in 2020 waarbij je gastronomie niet uit het oog mag verliezen. Bourgondische types zullen ruimschoots kunnen genieten van culinaire hoogstandjes. Uitstekende restaurants die worden uitgebaat door talloze familiebedrijven. Eten speelt een grote hoofdrol in de Spaanse cultuur.

Tip 3: Het Picasso Museum

Een stedentrip naar Barcelona zonder een bezoekje te brengen aan het Pablo Picasso Museum mag op je bucking list niet ontbreken. Het bestaat uit vijf middeleeuwse paleizen die aan elkaar zijn gekoppeld. Evalueer de kunstwerken van de exentrieke schilder Pablo Ruiz Picasso met de prachtige olieverfschilderijen en tekeningen. De verwevenheid met de Catalaanse hoofdstad loop als een rode draad door zijn oeuvre.

Tip 4: De tempel van La Sagrada Familia

Wie stedentrips in 2020 plant, moet de tempel van Sagrada Familia in de hoofdstad van Catalonië zeker gezien hebben. Deze monumentale structuur is wereldwijd het meest bezocht door toeristen en is ontworpen door de wereldberoemde architect Carles Gaudi, die overleed voor dat de tempel werd voltooid. De tempel van La Sagrada Familia behoort tot het UNESCO-werelderfgoed.

Tip 5: De magische fontein van Montjuïc

De fontein Magica de Montjuïc ligt op de rugheuvel Montjuïc in Barcelona. Deze prachtige fontein werd ontworpen door Charles Buigas in 1929. Deze waterfontein is een smetkroes van water, geluid en licht die samenwerken om de bewegingsgolven van water vanuit een opvallende ooghoek te beklemtonen. Bekijk deze kleurrijke show tussen 19u en 21 u wanneer je een stedentrip naar Barcelona maakt.