Rondreis door indonesie

Handige tips voor een reis naar Indonesië!

Als je aan Indonesië denkt, dan denk je aan haar prachtige eilanden, fantastische landschappen, de hartelijke mensen, de rijke historie en cultuur, en hoe kan het ook anders: het heerlijke eten! Natuurlijk is het erg belangrijk om je van te voren alvast in te lezen wat betreft informatie, weetjes en handige tips om jouw rondreis door Indonesie nog leuker te maken! Lees snel verder.

Waar wil je naartoe?

Indonesië is een immens grote land met veel verschillende soorten steden en landschappen. Wist jij dat Indonesië beschikt over meer dan 17.500 eilandjes? Afhankelijk van jouw interesses, kan jij dé perfecte plekken kiezen om je rondreis door Indonesie te maken. Ben jij bijvoorbeeld gek op zon, zee en strand? Dan zijn Bali, Raja Ampat en Lombok the places to be. Java is veelzijdig en een van haar bekendste bezienswaardigheden is toch wel de Bromo Vulkaan. Zorg dat je vroeg opstaat (voor zonsopgang) en je warmste kleren aantrekt zodat jij optimaal kunt genieten van een prachtige uitzicht! Voor cultuursnuivers zijn Jakarta, Yogyakarta, Bandung en Malang ideaal! Met de talloze prachtige moskeëen, lekkerste eettentjes en leuke (plaatselijke) winkeltjes ontdek jij het échte Indonesië! Afhankelijk van jouw smaak, budget en interesses, kan jij dé perfecte plek(ken) vinden! Backpacken is nog nooit zó leuk geweest!

Wat neem je mee?

Indonesië is een vrij warme land met hoge temperaturen. Daarom is het erg belangrijk om vooral luchtige kleding, zonnebril, pet of hoed, zonnebrandcreme, duikbril/snorkel, batterijen, DEET en eventueel een klamboe mee te nemen.

Hiermee creëer jij alvast een basis.

Afhankelijk van je medicijngebruik, kan je ook een aantal medicijnen meenemen. Denk hierbij aan pijnstillers, ORS, Diarreeremmers, een Insectenwerend middel, en andere medicatie. Tip: vergeet je EHBO-setje niet mee te nemen en lees je in over specifieke vaccinaties die gelden voor het reizen naar Indonesië!

Voor de échte reizigers geldt het volgende: Reisgids, Engelstalig boek (eventueel met Bahasa), reiswekker, (dag)rugzak/draagtas, en een foto- of videocamera.

Als backpacker is het handig om jezelf te voorzien van: Plastic bekers, kommen, bestek, regenkleding (poncho), plastic zakken, toiletrollen, slaapzakken, genoeg voedsel en water, een EHBO-setje, en medicatie.