Filipijnen palawan highlights

Filipijnen Palawan highlights

Een nieuw jaar betekend nieuwe reizen. De wereld is zo ontzettend groot en er is nog zo veel moois te ontdekken. Een voorbeeld van een prachtig land waar in veel te ontdekken valt is, zijn de Filipijnen. 
Dit prachtige land in Azië is van alles voorzien. Een vriendelijke bevolking, tropisch klimaat, helderblauwe zeeën en adembenemende stranden. 
We kennen allemaal natuurlijk Manila en Luzon. Maar de provincie die een echte opmars heeft gemaakt in de laatste jaren is Palawan. Palawan is naast een provincie ook de naam van het grootste eiland van de provincie. Verwarrend? Dat snappen we. 
Het is vergelijkbaar met onze meest noordelijke provincie Groningen. Hiervan is de hoofdstad ook Groningen en zo zit het ook met de Provincie Palawan en het bijbehorende eiland Palawan dat de hoofdstad is. 

Wat kun je allemaal doen in Palawan? 

Hier volgen een aantal Filipijnen Palawan highlights. 


1. Ontdek El Nido 
El Nido is een imposante stad. Van de grote betonnen gebouwen tot de tropische natuur die deze gebouwen omringd. El Nido is de concrete jungle van Azië. Rondom El Nido kun je heerlijk eiland hoppen en je zult het ene eiland nog mooier vinden dan het andere. Fun fact: Deze eilanden zijn onbewoond! Het is heel bijzonder om de eilanden te verkennen, wetende dat deze nog volledig onaangetast zijn door de mens. Zo kun je nog optimaler genieten van al het groen! 

2. Verken Honda Bay 
In de Filipijnen heb je heel veel baaien maar als je Palawan bezoekt is het haast ondenkbaar om niet de Honda Bay te verkennen. De baai ligt vlakbij de hoofdstad Puerto Princesa en staat bekend om de vele tropische verschillende vissoorten die hier zwemmen. De perfecte baai om eens heerlijk te gaan snorkelen. Wie weet kom jij Nemo nog tegen! 
Naast bijzondere vissen kun je als je naar Starfish Island gaat ook heel veel verschillende kleurrijke zeesterren zien. Dit onderwaterparadijs is zo ontzettend magisch, je zult je even in een volledig andere wereld wanen. 

3. Busuanga Island 
Palawan kent veel mooie eilanden maar de grootste parel in dit rijtje is toch wel Busuanga Island. Dit exotische eiland staat vooral bekend om haar adembenemende uitzichten. Van parelmoer witte stranden met het zachtste zand dat je voeten ooit zullen aanraken tot helder blauw water waar je in zult spartelen. Dit allemaal terwijl je omringt bent door torenhoge indrukwekkende rotsen die tot de hemel lijken te reiken. 
Busuanga Island wordt vaak vergeleken met El Nido maar is in vergelijking met El Nido relatief rustig. Het is nog een redelijk ‘onontdekt’ eiland en is momenteel meer bekend bij de plaatselijke toeristen. Het is ook wel een stuk lastiger om Busuanga te bereiken in vergelijking met El Nido maar er zijn ter plaatse heel veel lokale tours en gidsen die er voor kunnen zorgen dat je dit hemelse paradijs veilig kunt bereiken. 

4. Zuid-Palawan voor alle avonturiers 
Ben je wel in voor een avontuur en wil jij meer dan alleen eilandhoppen, reis dan naar het zuiden van Palawan. De grootste mensentrekker is toch wel Quezon. Quezon is een groot grottencomplex met ongeveer 220 grotten. Om hier door heen te varen is een hele bijzondere ervaring. Ook kan je in het zuiden Mount Matalingahan beklimmen. Deze 2086 meter hoge berg zal je, wanneer je de top bereikt, een adembenemend uitzicht bieden.