Een rondreis door China maken

Een rondreis door China maken

Er zijn maar weinig landen in de wereld met een cultuur die zo apart is als China. Het is een land van contrasten, met metropolen zoals Beijing, Shanghai en Hong Kong, evenals prachtige bergen, valleien, rivieren en vlaktes in het westen en zuiden van het land.

China is een land met micro culturen, talen, keukens en etniciteiten. Snelle veranderingen hebben nieuwsgierige mensen van over de hele wereld aangetrokken en er is een bloeiende expat scene voor iedereen die in het buitenland les wil geven.

Hoewel ik een hekel heb aan de vervuiling in veel van de grote steden, zullen het platteland, het eten, de mensen en de geschiedenis die je hier zult ontdekken je met ontzag achterlaten en voor altijd veranderen. Dit is een land met betekenis en geschiedenis.

Deze blog voor China kan je helpen bij het plannen van je bezoek aan dit gigantische land (er wonen hier meer dan een miljard mensen op 9,5 miljoen vierkante kilometer) met advies over dingen die je kunt doen, hoe je je kunt verplaatsen, veiligheid, geld kunt besparen en nog veel, veel meer!

Bezoek Hongkong

Hong Kong is een bruisende metropool die hoogbouw combineert met traditionele straatmarkten en tempels. Je hebt een grote expatpopulatie, goede winkels, een fantastisch uitgaansleven en heerlijk eten. 

Verken Shanghai

Shanghai, een van China’s grootste, drukste en meest bezochte steden, is als een bezoek aan de toekomst met zijn snelle treinen, lichten, efficiënte organisatie en een kosmopolitische sfeer. Om een ​​idee te krijgen van het historische China, ga je naar de oude stad en bekijk je de YuYuan-tuinen. Ga voor enkele van de beste winkels in China naar Nanjing Road.

shanghai

Dwaal door Peking

Bezoek het Tian’anmen-plein, de Verboden Stad, talloze winkelcentra, de Tempel van de Hemel, het Zomerpaleis en natuurlijk de Grote Muur. Er gaat niets boven en hoewel vreselijk vervuild en met een vreselijke luchtkwaliteit, is het nog steeds een stad die je moet bezoeken om het moderne China en zijn dynamiek te begrijpen.

De grote muur van China

De grote muur strekt zich uit over 21.000 kilometer en biedt zowel drukke toeristische gedeelten als afgelegen ruïnes (in sommige gebieden kun je er zelfs naast kamperen). Als je een beperkt budget hebt, kun je de openbare bus nemen naar de muur in de buurt van Beijing. De bus kost 12 CNY en toegang tot de muur is 40 CNY (45 CNY in de zomer).

grote muur china

Xi’An

Xi’an is een van de oude hoofdsteden van China en de thuisbasis van het beroemde Terracottaleger (dat meer dan 2000 jaar oud is), de stadsmuur en de architectuur van de moslimwijken. Die drie dingen zijn zo ongeveer waarom iedereen hier komt, maar er is ook een ongelofelijke wandeling op de berg Hua als je op zoek bent naar avontuur.

Tiananmen-plein

Je hebt het ongetwijfeld in films en op tv gezien, maar het is moeilijk om een ​​idee te krijgen van de enorme omvang van dit vierkant totdat je er in het midden van staat. Er is hier genoeg te zien, waaronder de Tiananmen-toren, de Grote Hal van het Volk, het Volksheldenmonument, het Nationaal Museum en het mausoleum van Mao Zedong. Op het plein zelf mag je foto’s maken, in het mausoleum mag je je camera niet gebruiken.

tianmen plein

Eten

China is een paradijs voor voedselliefhebbers. Hier eten zal je Chinese restaurant thuis zeker in perspectief plaatsen. In zo’n enorm land is het geen verrassing dat verschillende gebieden verschillende culinaire hoogstandjes hebben. Het is heel goed mogelijk om tijdens je reis te genieten van de vier stijlen van de Chinese keuken (Kantonees, Beijing, Shanghai en Sichuan). Voor pittig eten ga je naar Sichuan of Hunnan in Centraal-China.

Je vindt meer zoute items zoals gedroogd vlees en ingemaakte groenten in het noorden (waar verse producten minder gebruikelijk zijn), terwijl je in steden als Beijing, Hong Kong en Shanghai vrijwel alles kunt vinden! Ook voor vegetariërs zijn er genoeg opties in China, en zelfs veganisten kunnen zich zonder al te veel moeite redden.

De Li-rivier

Voor een echt gevoel van natuurlijke schoonheid vaar je over de Li-rivier. De rivier heeft onderweg tientallen plekken om te verkennen. Enkele van de beste plekken om foto’s te maken zijn te vinden in Xiaolong, Laozhai Hill en de bergen in de buurt van Guilin. Voor rondleidingen beginnen de prijzen bij 500 CNY per persoon, afhankelijk van hoe lang (of luxe) je een cruise wil maken.

verboden stad china

Bezoek de Verboden Stad

Deze beroemde attractie in Beijing was het keizerlijk paleis uit de tijd van de Ming-dynastie tot de Qing-dynastie (1420-1912 CE). De “stad” beslaat meer dan 175 hectare en staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO en verwelkomt jaarlijks meer dan 16 miljoen bezoekers. Tegenwoordig heeft het Palace Museum kunstvoorwerpen uit beide dynastieën en is het een geweldige plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van China. De gebouwen, die meer dan 180 hectare beslaan, zijn in de loop der jaren grondig gerenoveerd, het is nog steeds een episch complex dat een bezoek waard is.