populairste bestemmingen voor reizigers in 2023

De 2 populairste bestemmingen voor reizigers in 2023 

Dit jaar zijn er enkele bestemmingen die in de schijnwerpers staan en die speciale aantrekkingskracht hebben op reizigers van over de hele wereld. Van verborgen pareltjes tot bekende trekpleisters, deze bestemmingen bieden een mix van culturele rijkdom, adembenemende landschappen, avontuurlijke activiteiten en betaalbaarheid. Of je nu op zoek bent naar een relaxte strandvakantie, een trektocht door de bergen of een culturele ontdekkingsreis, er is voor elk wat wils.

Costa Rica 

Costa Rica, het land van de “rijkste kust”, staat bekend om zijn weelderige regenwouden, prachtige stranden, diverse flora en fauna, en een vriendelijke en gastvrije bevolking. Het is dan ook geen verrassing dat Costa Rica een van de populairste bestemmingen is voor reizigers. Het land barst van de natuurlijke schoonheid. Van uitgestrekte regenwouden en mistige nevelwouden tot indrukwekkende vulkanen en betoverende watervallen, de diversiteit aan landschappen is werkelijk adembenemend. Tijdens een rondreis in Costa Rica kan je genieten van wandelingen door het weelderige groen, ziplinen door de boomtoppen, raften op wilde rivieren en ontspannen op afgelegen stranden. De overvloedige biodiversiteit maakt Costa Rica ook een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelspotters. Daarnaast is Costa Rica een pionier op het gebied van duurzaam toerisme. Het land hecht veel waarde aan het behoud van zijn natuurlijke hulpbronnen en heeft zich toegewijd aan het behalen van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Veel accommodaties en reisorganisaties in Costa Rica zijn milieuvriendelijk en stimuleren verantwoord toerisme. Voor reizigers die belang hechten aan duurzaamheid, is Costa Rica een ideale bestemming. 

Canada 

Wie ‘Boris’ heeft bekeken, is ondertussen ook overtuigd door Bockie, Jonas en Jeroom, die tijdens hun rondreis doorheen Canada een ode brachten aan Jeroom’s overleden broer. Het programma gaf ons een inkijk in het op een na grootste land ter wereld. Canada is een populaire bestemming dankzij zijn ongerepte natuurlijke schoonheid, uitgestrekte landschappen en avontuurlijke mogelijkheden. Met de majestueuze Rocky Mountains, adembenemende meren zoals Lake Louise, en uitgestrekte nationale parken zoals Jasper en Algonquin, biedt Canada een speeltuin voor avonturiers. Reizigers kunnen genieten van wandelen, kamperen, kajakken, skiën en snowboarden, en worden beloond met panoramische uitzichten en ontmoetingen met wilde dieren. Bovendien staat Canada bekend om zijn gastvrije bevolking, diverse culturen en bruisende steden zoals Vancouver, Toronto en Montreal, waar je kan genieten van het stedelijke leven en de lokale keuken. Of het nu gaat om het verkennen van de adembenemende natuurlijke wonderen of het onderdompelen in de levendige stedelijke cultuur, Canada biedt een onvergetelijke ervaring voor wie op zoek is naar avontuur en nieuwe ontdekkingen. Is een toeristenvisum te kort voor jou? Goed nieuws! België heeft een overeenkomst met Canada, waardoor je een work-travel visum kan aanvragen. Daarmee kan je een jaar lang werken en wonen op Canadees grondgebied.