alles over ecuador

Dit mag je niet missen in Ecuador!

Ecuador ligt tussen Colombia en Peru aan de Pacifische kant van Zuid-Amerika. Backpacken of rondreizen door Ecuador is een prachtige ervaring. Het eten is ongelooflijk, er zijn veel bergen en de mensen zijn erg gastvrij. De Galapagos-eilanden zijn de belangrijkste attractie in het land en de meeste mensen gaan direct van Quito naar de eilanden om te genieten van de mogelijkheden om dieren in het wild te spotten. Maar er is veel meer in Ecuador dan de Galapagos. Liefhebbers van avontuur zullen hun hart ophalen in de Ecuadoraanse Amazone of bij een van de vele vulkanen van het land die je ook kunt beklimmen, waaronder de wereldberoemde Cotopaxi-berg. Dit kleine land heeft veel pit en deze blog over Ecuador kan je helpen om het maximale uit je reis te halen!

Baños

Dit kleine stadje ligt hoog in de Andes en op de helling van de meest actieve vulkaan van Ecuador, Tungurahua. Naast de fantastische vulkaan tochten, gaan bezoekers ook naar Baños om de helende krachten van de warmwaterbronnen te ervaren. Het is ook de avonturen hoofdstad van het land, met veel fietsen, wildwatervaren, bungeejumpen, ATV-verhuur en een route van prachtige watervallen om te bezoeken. De prijzen zullen variëren, maar het is over het algemeen niet duur. Bungeejumpen kost bijvoorbeeld slechts $ 20 USD, terwijl wildwaterraften slechts $ 30 voor 5 uur kost.

Dit mag je niet missen in Ecuador

Ga naar de Otavalo-markt

Otavalo is de beroemdste inheemse markt van Ecuador. Handwerk, sieraden, halskettingen, muziekinstrumenten en kleding zijn slechts enkele van de dingen die je kunt kopen op deze uitgestrekte markt, een van de grootste in heel Latijns-Amerika. De markt is dagelijks geopend van 07.00 uur tot 18.00 uur, maar het is het beste om vroeg op de dag aan te komen.

markt in Ecuador

Bezoek Cuenca

Cuenca is de op twee na grootste stad van Ecuador en is aangewezen als UNESCO-werelderfgoed en heeft koloniale gebouwen, kerken en kathedralen die buitengewoon mooi zijn. De stad wordt ook beschouwd als de intellectuele hoofdstad van Ecuador en wordt ook wel het ‘Athene van de Andes’ genoemd. De activiteiten variëren van het bezoeken van de Cathedral de la Inmaculada, voor een prachtig uitzicht over de stad voor slechts $ 2, tot jezelf verwennen in Piedra de Agua met een ontspannen duik in de verwarmde mineraalbaden ($ 17,50 voor 3 uur). Wandel ook zeker door Mercado de las Flores (bloemenmarkt) als je deze stad bezoekt.

wat mag je niet missen in ecuador

Ga op verkenning in Ingapirca

Ingapirca is de belangrijkste Inca-site van Ecuador en ligt in de provincie Canar, vlakbij de Pacifische kust van het land. Een van de hoogtepunten van de site is de Tempel van de Zon, een cirkelvormig gebouw gemaakt van stenen om zonder mortel in elkaar te passen. Er is ook een begraafplaats en een reeks lage muren die ruïnes zijn van verschillende andere gebouwen op de site. Een rondleiding kost ongeveer $ 45-50.

Ga ontspannen in Montañita

Dit surfparadijs is een relatief nieuwe toevoeging aan de lijst met attracties van Ecuador, hoewel de reputatie van ongerepte stranden en perfecte golven in de loop der jaren gestaag is gegroeid. Dit is een echt paradijs voor backpackers die op zoek zijn naar relaxte strandfeesten, live bands en goedkope accommodatie. Een surfkamp van een week (inclusief lessen, accommodatie en eten) varieert van $ 480-690.

de mooiste plekken in Ecuador

Walvissen spotten in Puerto Lopez

Een van de vele toeristische steden die langs de kust liggen is Puerto Lopez. Niet zozeer een surfplek, het staat in plaats daarvan bekend om walvissen te spotten. Kom en zie hoe de bultruggen in actie zijn en bekijk vervolgens de blauwvoetgenten, een zeer zeldzame vogelsoort op het eiland La Plata. Gecombineerde tours (walvissen spotten en eiland bezoek) kosten $ 35, plus de nationale parktoeslag van $ 15.

wat zijn mooiste plekken in Ecuador

Bezoek of doe vrijwilligerswerk bij een dierenasiel

Puyo, de toegangspoort tot de Ecuadoraanse Amazone, heeft een aantal dierenopvang- en rehabilitatiecentra. Deze zorgen voor een interessant en leerzaam bezoek. Sommige bieden vrijwilligers mogelijkheden als je geïnteresseerd bent om op een ander niveau betrokken te raken. Vrijwilligerstaken zijn onder meer het bereiden van maaltijden voor dieren, het voeren van dieren en het schoonmaken en repareren van dierenverblijven.

Leer Spaans

Er zijn honderden plaatsen om een ​​taalcursus te volgen in dit land. Als je voor een langere periode op bezoek gaat, is het misschien een goed idee om een ​​paar lessen te volgen. Twee geweldige scholen zijn Yanapuma Spanish School en Simon Bolivar Spanish School, beide in Quito en Cuenca. Elke les duurt ongeveer 4 uur, met prijzen variërend van $ 6-9 per uur, met cursussen van 1-4 weken.

dit zijn de mooiste plekken in Ecuador

Verken de lavatunnels

Ten noorden van Puerto Ayora zijn er tonnen ondergrondse tunnels die zijn gevormd uit gesmolten lava. Voor $ 1 kun je een self-guided tour nemen of meer betalen om met een gids te gaan. Het is behoorlijk freaky om in deze enorme lava tunnels te zijn, maar ook behoorlijk verbazingwekkend.