reisfoto

4 manieren om je reis te vast te leggen en te vereeuwigen

Op reis gaan is een hele mooie en bijzondere ervaring waar je later nog veel mooie herinneringen aan zult hebben. Het is dus belangrijk dat je de reis vastlegt, zo kan je de reis die je hebt gemaakt vereeuwigen en er voor altijd op terug kijken met een goed gevoel. Hieronder vier manieren om je reis vast te leggen en te vereeuwigen.

1. Gebruik de app Polarsteps

Deze app is gratis te downloaden voor IOS en Android. Met Polarsteps kan je een reis aanmaken en de data invullen. De app zal je locatie blijven volgen en je kan elke dag een post schrijven en foto’s toevoegen. Als je dit goed bijhoudt kan je later precies zien welke route je hebt gevolgd en wat je per dag gedaan hebt. Je vrienden en familie kunnen je toevoegen op de app en op die manier genieten van jullie avontuur.

2. Een fotoboek maken

De meest bekende manier om je reis vast te leggen is om een fotoboek te maken. Er zijn verschillende programma’s en websites zoals Pixum waarmee je dit gemakkelijk kan doen. Kies altijd voor foto’s met een hoge resolutie, zo zal het fotoboek het mooist worden. Een fotoboek maken bij Pixum is erg leuk om te doen en je hebt later een mooie herinnering aan de reis die je hebt gemaakt.

Het makkelijkste is om op je telefoon een mapje met vakantie fotoalbum te maken en hier alle foto’s in te plaatsen die je wilt gebruiken voor je fotoboek. Als je een vakantie fotoalbum al tijdens de reis maakt, zal het maken van het fotoboek minder tijd in beslag nemen.

3. Maak een vakantie vlog

Ben je op een hele mooie plek? Leg dit vast met je camera. Beeld laat net iets meer van de omgeving en de sfeer zien dan een foto. Maak de hele vakantie door verschillende beelden van mooie uitzichtpunten, leuke activiteiten en lekker eten. Plak deze beelden achter elkaar en geniet van je eigen vakantie vlog. Ga je bijvoorbeeld backpacken in Guatemala? Film dan steeds stukjes van de hoogtepunten die je tijdens je reis meemaakt. Het is erg makkelijk om de filmpjes aan elkaar te plakken via je smartphone of laptop/ computer.

4. Maak een groep aan op Whatsapp

Voeg al je vrienden en familie toe die benieuwd zijn naar de reis die je gaat maken. Stuur elke dag of om de paar dagen een verhaaltje met wat je de afgelopen dagen hebt meegemaakt en stuur de mooiste foto’s mee. Op deze manier kan je na de reis alle appjes teruglezen en heb je een mooi verslag van je reis.