ibiza

Deze plekken mag je niet missen op Ibiza!

Een van de meest bekende, schilderachtige en populaire eilanden van de Balearen is Ibiza. Hoewel het eiland relatief klein is, kun je er enorm veel dingen doen. Ibiza staat alom bekend om zijn ongeëvenaarde uitgaansleven, maar ook overdag is er genoeg te beleven. Van de geschiedenis van Ibiza-stad tot de zandstranden van Cala Llenya, Ibiza is een eiland dat zeker een bezoek waard is. Of wat dacht je van het gunstige klimaat van Ibiza? Genoeg redenen om een vakantie naar het eiland te overwegen. Hieronder lees je waar je dan naartoe moet gaan! 

Es Vedra

Een van de meest intrigerende bestemmingen op Ibiza is het eiland Es Vedra. dat net voor de kust van Cala d’Hort ligt, aan de westkust en volledig onbewoond is. Het is echter doordrenkt van mysterie. Legenden verbinden Es Vedra met Tanit, de Fenicische maangodin. Het eiland was ook de plek waar de beruchte sirenes Odysseus probeerden te lokken van zijn schip in Homerus’ Odyssee. Er wordt gezegd dat Es Vedra ongelooflijk magnetisch is, zoals de Noordpool en de Bermudadriehoek. Rondvaarten brengen je naar Es Vedra om het van dichtbij te zien, en ze bieden een fantastisch uitzicht op het omringende landschap.

Portinatx

Aan de noordelijkste kust van het eiland ligt Portinatx, een resort met drie spectaculaire stranden. De grootste is het zanderige S’Arenal Gros, en de andere twee zijn meer privé. Deze minder drukke opties zijn S’Arenal Petit en Playa Porto. Alle drie beschikken over strandwachten en ligbedden. Terwijl je gewoon achterover kunt leunen en ontspannen op het strand, is Portinatx erg populair bij snorkelaars en duikers dankzij het heldere water. Het is een geweldige plek voor het hele gezin en het is de ideale plek om lange kustwandelingen te maken. Het beste van alles is dat de meeste hotels in de omgeving zich op korte loopafstand van ten minste een van de drie belangrijkste stranden bevinden.

Es Canar

De naam Es Canar doet je misschien denken aan Canarische eilanden zoals Gran Canaria, maar Es Canar heeft daar niets mee te maken. Es Canar is een badplaats aan de oostkant van het eiland Ibiza. Het is vooral bekend om zijn hippiemarkt, maar het heeft veel meer te bieden dan alleen dat. Es Canar bestaat uit dennenbossen en zandstranden, wat een groot contrast is en zorgt voor een uitzonderlijk landschap. Het is ook een droombestemming voor liefhebbers van watersporten, want er zijn onbeperkte mogelijkheden voor sporten als windsurfen en parasailen. Natuurlijk wil je de beroemde hippiemarkt niet missen. De markt wordt elke woensdag gehouden en is een geweldige plek om lokale ambachten en allerlei soorten souvenirs te kopen.

Ibiza-stad

De havenstad die bekend staat als Ibiza-stad is de grootste en mooiste bestemming van het eiland. Ibiza-stad kijkt uit over de Middellandse Zee en heeft een ommuurd fort en geplaveide straten. De lokale bevolking noemt de stad Eivissa. Ibiza-stad is verdeeld in twee delen: Dalt Vila en Eixample. Hoog boven het water, Dalt Vila, of de oude stad, is het historische gebied vol met restaurants van wereldklasse en een grote selectie aan bars. Daaronder vind je Eixample, of Extension, waar de meeste nieuwere gebouwen te vinden zijn. Zorg ervoor dat je tijdens jouw bezoek de kathedraal Our Lady of the Snows bezoekt, die misschien wel de beste uitzichten van de hele stad biedt.

Sant Josep de sa Talaia

Als je graag een andere kant van Ibiza wilt zien, ga dan zeker naar Sant Josep de sa Talaia. In het zuidwesten van het eiland vind je in Sant Josep de sa Talaia enkele van de mooiste bestemmingen van Ibiza. Het natuurpark Salines en het natuurreservaat Vendranell zijn twee prachtige voorbeelden, waar je ook dicht bij vulkanen en prachtige stranden zult zijn. Bij Cala Comte kun je ontspannen aan een zandstrand, of je kunt naar een van de lokale brouwerijen in de omgeving gaan!