5 tips voor beginnende reizigers

5 tips voor beginnende reizigers

Hoop. Angst. Spanning. Voor het eerst reizen veroorzaakt een golf van emoties. Vaak weet je niet wat je kan verwachten. Echter, om een gebrek aan ervaring te compenseren, volgt men vaak gidsen. Als je net begint met reizen kan het handig zijn om wat praktische tips te krijgen, en dat is precies wat we in onderstaande blog doen!

Wees niet bang

Angst is een krachtig afschrikmiddel. De sprong in het onbekende maken is eng, maar onthoud: je bent niet de eerste persoon die de wereld rondreist. Je ontdekt geen nieuwe continenten of onontgonnen gebieden. Er zijn mensen die je onderweg kunnen helpen. Als miljoenen mensen elk jaar hun weg over de wereld kunnen vinden, kun jij dat ook.

Je bent net zo capabel als ieder ander. Je hebt tenslotte het moeilijkste gedaan: beslissen om te gaan. De moed hebben om die beslissing te nemen, is het moeilijkste. Je zult fouten maken. Iedereen doet dat, maar dat is slechts een deel van de ervaring. Er zullen veel mensen zijn om je te helpen. Je zult versteld staan ​​hoe behulpzaam en aardig mensen zijn. Je maakt vrienden, je overleeft en je wordt er beter van.

5 tips beginnende reizigers

Leef niet volgens de gids

Reisgidsen zijn handig voor een algemeen overzicht van een bestemming. Ze zijn een geweldige manier om de basis te leren en kennis te maken met de steden en landen die je van plan bent te bezoeken. Maar je zult er nooit de nieuwste buiten de gebaande paden gelegen attracties, bars of restaurants vinden.

Neem voor de leukste en beste informatie contact op met de lokale bevolking. Gebruik websites zoals Meetup.com of Couchsurfing om rechtstreeks in contact te komen met lokale mensen en expats, zodat je suggesties, advies en tips kunt krijgen om het meeste uit je reis te halen. Maak daarnaast een wandeltocht als je in een nieuwe stad aankomt. Je kunt in contact komen met een deskundige lokale gids wiens taak het is om hun advies te delen. De beste plekken om te eten, de beste bars, de beste activiteiten buiten de gebaande paden… ze weten het allemaal.

Vraag ten slotte andere reizigers die je ontmoet of het personeel van jouw hotel/hostel naar tips. Bezoek ook de plaatselijke VVV. Het is een schat aan informatie die vaak over het hoofd wordt gezien. Het wordt bemand door locals die je in de goede richting kunnen wijzen! Kortom, gebruik een gids voor de onderbouwing van je plannen, maar vul de details in met up-to-date info van locals.

tips beginnende reizigers

Reis traag

Dit is iets wat de meeste nieuwe lange termijn reizigers op de harde manier leren. Het kan verleidelijk zijn om zoveel mogelijk steden en activiteiten tijdens je reis aan te pakken, maar om je van stad naar stad te haasten, zal je gewoon uitgeput en gestrest achterlaten. Je zult een wervelwind van activiteiten ervaren, waarvan de meeste een waas blijven als je erop terugkijkt. Natuurlijk heb je een aantal geweldige foto’s voor Instagram, maar is dat echt waarom je op reis bent?

Reizen gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit. Maak je geen zorgen over hoeveel je ziet. Maak je geen zorgen over het proberen indruk te maken op mensen met het aantal landen dat je hebt bezocht. Vertraag en geniet van de bestemmingen. Je zult meer leren, er meer van genieten en een veel gedenkwaardigere ervaring hebben. Als het op reizen aankomt, is minder meer. Bovendien helpt langzaam reizen jouw transportkosten te verlagen. Het is goedkoper om langzaam te gaan!

Zorg voor niet al te veel bagage op je reis

Mensen nemen vaak te veel spullen mee: wandelschoenen en -broeken, een fleecejack, te veel kleding en hun eigen lichaamsgewicht aan toiletartikelen. En het zit dan allemaal in je tas, meestal ongebruikt. Hoewel het verleidelijk kan zijn om meer mee te nemen dan je nodig hebt “voor het geval dat”, onthoud dit: je kunt dingen onderweg kopen. Sokken, shampoo, jassen, nieuwe schoenen, je vindt het allemaal in het buitenland. Het is niet nodig om alles mee te nemen.

tips voor beginnende reizigers

Dus pak licht in. Je hoeft minder te dragen, waardoor je het gedoe en de stress bespaart van het weken (of maanden) sjouwen met een enorme rugzak. Tenzij je naar een koude plek gaat, is een rugzak van ongeveer 40 liter voldoende. Tassen van dit formaat zijn gemakkelijker mee te nemen, worden niet te onpraktisch en kunnen mee als handbagage op jouw vlucht als dat nodig is (een enorm voordeel als je jezelf wat hoofdpijn wilt besparen).

Sluit een reisverzekering af

Of je nu een reis veteraan bent of een kersverse backpacker, ga het huis niet uit zonder ervoor te zorgen dat je beschermd bent voor het geval er iets misgaat. Zoals we hebben geleerd tijdens de COVID-19-pandemie, kunnen plotselinge noodsituaties uit het niets komen. Dingen gebeuren. Het leven staat in de weg. Sluit een reisverzekering af om ervoor te zorgen dat u beschermd bent. Het zal je ook gemoedsrust geven en je helpen met vertrouwen op reis te gaan.