de leukste wandelroutes in de Ardennen

De mooiste wandelroutes in de Ardennen

Als er één regio in België bekend staat om zijn prachtige wandelroutes, dan zijn het de Ardennen. Al wandelend kun je de prachtige natuur het beste ontdekken en dat raden wij dan ook ten zeerste aan. De mooiste wandelroutes in de Ardennen liggen verspreid over de gehele regio. Eerder schreven we al over de mooiste stranden van Belgie, hieronder noemen we de mooist ewandelroutes in de Ardennen voor je op… met wat meer oog voor detail bij de eerste route…

mooiste wandelroutes in de Ardennen

Rocher du Hat in Chiny

Dit is waarschijnlijk de mooiste wandelroute in de Ardennen. Bovendien is het heel makkelijk om bij dit uitzichtpunt te geraken en hoef je op geen enkel moment erg zware inspanningen te leveren. Ook met een kind, is dit zeker een aanrader. Bij mooi weer begint deze mooiste wandeling in de Ardennen al meteen goed! De heerlijk geurende dennen zijn op hun mooist als de laaghangende zon onder de stammen door schijnt. Het voelt meteen aan alsof je je in een andere tijd begeeft. De groene dennen maken al snel plaats voor bomen die wel hun bladeren verliezen. In de herfst zorgt dat voor een prachtig kleurenpalet aan de takken. Terwijl je je een baan zoekt door de knisperende en krakende blaadjes, hoor je bijzonder veel vogels. Tijdens deze ideale herfstwandeling in de Ardennen ligt er regelmatig een geknakte boom waar je overheen moet klimmen, erg leuk voor de kinderen! Let wel goed op, want zeker in de herfst zijn de paden niet altijd goed zichtbaar door de vele neergedwarrelde bladeren.

Na je tocht door het bos, kom je uit op een veel breder pad waar het heel makkelijk is om verder te navigeren. Daarna is het nog een laatste keer naar links voordat je bij één van de mooiste uitzichtpunten van de Ardennen aankomt! De laatste bewegwijzering kan echter wel een beetje verwarrend zijn. Het is namelijk een boom waar maar liefst drie gele driehoeken opgespijkerd zijn. Ga daar gewoon naar links en binnen de kortste keren zie je daar een bordje verschijnen met ‘Rocher du Hat’. Als je terugkeert moet je de gele driehoek met nummer 25 volgen waarbij de langste zijde naar beneden helt. Dat is normaal de weg naar links. Aangezien je tijdens deze wandeling nauwelijks hebt moeten klimmen of afdalen, is het best bijzonder om te zien wat voor een mooi uitzicht je vanaf hier hebt. Je kijkt namelijk uit over de prachtige Semois die héél wat meters dieper ligt! Geniet van de fantastische uitzichten en als je even op adem wilt komen, is het bankje dat hier staat ook van harte welkom.

De mooiste wandelroutes in de Ardennen

De mooiste wandelroute in de Ardennen: Vallei van Tros-Marets

Tijdens deze wandeling kom je langs rotsen, oevers, stroomversnellingen en vele velden. De wandeling strekt zich uit over zo’n 9 km waardoor je ongeveer 2 tot 3 uur onderweg bent. Het start en eindpunt van deze wandeling is hotel-restaurant Femme Libert en staat bekend om specialiteiten zoals Belgische wafels, pannenkoeken en plaatselijke bieren. Hierdoor is dit het ideale eindpunt van de wandeling om na afloop wat te gaan eten of drinken. Verder is deze wandeling ideaal om te lopen met oudere kinderen en hond. Ook deze wandeling is namelijk niet zwaar.

de fijnste wandelroutes in de Ardennen

Wandelen langs de Ninglinspo

De Ninglinspo is het enige bergriviertje van België. Deze wandeling strekt zich uit over zo’n 6 km. In deze wandeling zijn er veel verschillende paden om te volgen maar de meest indrukwekkende is het pad dat recht langs de Ninglingspo gaat. Dit is tevens ook het moeilijkste pad door de soms natte en daardoor gladde rotsen. Gedurende de route zal je vaak de rivier moeten oversteken door middel van houten bruggen. Daarnaast zullen watervalletjes, salamanders, kikkers en prachtige meren je pad kruisen wanneer je deze wandeling uitvoert. Oogverblindend en met recht een van de mooiste wandelroutes in de Ardennen

fijnste wandelroutes in de Ardennen

Le Tombeau de Géant: een van de mooiste wandelroutes in de Ardennen

Le Tombeau du Géant, ook wel Graf van de Reus genoemd, is een wandeling in het zuiden van Wallonië. Het graf van de reus is een legende waarbij een Gallische held met een grote omvang op deze plek is begraven. Deze wandelroute in de Ardennen is opgenomen in de lijst van erfgoed van Wallonië. Dat is ook niet zo gek, want je komt bij deze wandeling langs één van de indrukwekkendste panorama’s van België. Deze panorama kijkt direct uit op Le Tombeau de Géant. Dit is een rotsachtig voorgebergte, omcirkeld door de rivier Semois. Verder kom je door vele bossen waar de rivier doorheen stroomt. De wandeling Le Tombeau de Géant is een wandeling met een landelijk en authentiek karakter en in elk seizoen van het jaar de moeite waard.

wandelen in de ardennen

De blonde wandeling van Bellevaux

Deze wandeling is vernoemd naar het blonde bier van Brasserie de Bellevaux, dat het beginpunt van deze wandeling in de Ardennen. In deze regio liggen vier wandelingen die allemaal zijn vernoemd naar namen van het bier van de brouwerij. De blonde wandeling is echter zonder twijfel de mooiste van de vier. Hierbij passeer je het dal van de Warche, de hoogten van Bellevaux en de rivier La Warche. Onderweg kom je de rots van Falize tegen die een mooi uitzicht geeft over het dal van de Warche.