de mooiste stranden van Belgie

De mooiste stranden van België

Het lijkt erop dat we ook deze zomer niet al te ver van huis kunnen als het op vakantie aan komt. Hoewel nu de eerste Corona maatregelen zijn versoepeld, lijkt een exodus naar verre oorden nog geen optie. Gelukkig heeft België enorm veel stranden en vele daarvan zijn een bezoek ook meer dan waard. De meeste stranden liggen daarnaast vlakbij leuke steden die je ook niet mag overslaan. Combineer het strand met gezellige cafés, leuke winkels en heerlijke restaurants. Lees daarom snel verder voor de mooiste stranden van België.

De mooiste stranden van België

mooiste stranden van belgie oostende

Oostende

Oostende is een van de grootste badplaatsen van België en daarmee ook heel fijn voor een weekendje weg. De stad heeft een groot winkelaanbod en je vindt er exclusieve boetieks en zaken waar je heerlijk tussen de rommel kunt snuffelen. Dankzij de populariteit van Oostende is er ook een ruime keuze aan restaurants en bars. Eten, winkelen en dan ook nog eens een prachtig strand op steenworp afstand: Oostende heeft het allemaal! Het strand van Oostende is erg populair. Gelukkig betekent dat niet dat je vlak bij elkaar moet liggen. Het strand van Oostende is namelijk zo’n 7 kilometer lang waardoor je altijd wel een goed en rustig plekje kunt vinden. De zes stranden in Oostende zijn: Groot Strand, Sportstrand, Mariakerke strand, Oosterstrand, Klein Strand en Raversijde strand. Groot strand is het populairste strand, dus op de zomerse dagen kan het lonen om door te wandelen naar een van de andere stranden.

mooiste stranden van belgie westende

Westende

Als we Oostende noemen, moeten we ook Westende noemen. Deze stad staat bekend om zijn sportieve karakter. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zowel op het strand als in de stad. Het is dan ook niet vreemd dat Westende een van de populairste stranden van België is. Het stadscentrum heeft niet alleen winkels en restaurants, maar ook diverse interessante culturele bezienswaardigheden. Zo vind je er Villa Les Zéphyrs waarin je een kleine tijdreis maakt naar de jaren 30. Rondom Westende vind je ook nog eens een prachtig duinlandschap waar je heerlijk kunt wandelen. Het strand van Westende is vrij breed, zo is er alle ruimte om te beachvolleyballen of een andere sport te beoefenen. Ook buiten het hoogseizoen is het strand van Westende een mooie locatie. Wandel bijvoorbeeld over het strand en doe nieuwe energie op in een van de restaurantjes langs het strand of in de stad.

mooiste stranden van belgie bredene

Bredene, kamperen bij een van de mooiste stranden van België

Kamperen aan het strand kun je het beste doen bij de kustplaats Bredene: je vindt er meer dan 30 campings. Het strand van Bredene heeft als een van de weinige stranden in België een nudistengedeelte. Ook is het opvallend dat de plaats geen levendige boulevard heeft die het strand van de stad scheidt, wat in België vrij gebruikelijk is. Gelukkig ligt het centrum vlakbij, dus wandel je gemakkelijk naar een bar of cafe in de stad. Het strand wordt deels omringd door een reeks duinen. Ook leuk om langs en, waar toegestaan, doorheen te wandelen.

mooiste stranden van Belgie Wenduine

Wenduine

Wenduine ligt in West-Vlaanderen, vlakbij Brugge en Damme. Ooit was Wenduine slechts een klein vissersdorp, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een populaire kustplaats. Dit komt alsmede door de tram die langs de Belgische kust rijdt en je daarmee snel naar de andere stranden brengt. Ook vind je in Wenduine een prachtig wandelgebied dat je bijna tot aan Blankenberge, zo’n 5 kilometer verderop, brengt.

Het strand van Wenduine is met zijn 12 kilometer een van de langste stranden aan de Belgische kust. Het grote voordeel van zo’n enorm strand is dat er zelfs in het hoogseizoen nog rustige plekken te vinden zijn. In het naseizoen, wanneer het weer ook iets kouder wordt, is het een prachtig strand voor een flinke wandeling om je hoofd leeg te maken. Er zijn diverse restaurants te vinden langs het strand waar het heerlijk bijkomen is. Ook in de stad zelf kun je natuurlijk terecht voor een gezellig avondje uit eten.

mooiste stranden van Belgie De Panne

De Panne; een van de mooiste stranden van België

De meeste mensen kennen De Panne wel. Als het zuidelijkste strand van België is De Panne ook geliefd bij de Fransen en is het bovendien een van de grootste duingebieden langs de Noordzeekust. Wandel daarom ook zeker eens door de natuurgebieden rondom De Panne. De stad zelf heeft zoveel bezoekers per jaar dat er meer dan voldoende voorzieningen zijn als het om te slapen en leuke activiteiten te ondernemen.

Los van de vele zonaanbidders die in De Pannen genieten zijn er ook allerlei sportactiviteiten te vinden. Zo is het strand perfect voor strandzeilen. Er is een strandzeilschool in De Panne, die zeker de moeite van het bezoeken waard is als je van snelheid houdt.