reizen door Europa voor niet Europeanen

Wat zijn de reismogelijkheden voor niet Europeanen in Europa?


Reizen door Europa door niet Europeanen

Rome, Parijs of Berlijn. De meeste Europeanen hebben deze steden al afgestreept op hun bucketlist. Immers, reizen door Europa is eenvoudig en omdat de afstanden tussen de landen goed te overbruggen zijn, doen de meesten mensen meerdere Europese steden in een jaar aan. Dat weekendje weg is namelijk zo geboekt, maar heb je er wel eens bij stil gestaan hoe niet Europeanen door Europa reizen?

Europa voor niet Europeanen

Europa is geliefd onder niet Europeanen. Dat is niet vreemd, want behalve de vrijheid die er in Europa is, zijn er tal van reismogelijkheden voor niet Europeanen, waardoor er zonder al te veel moeite, velen landen bezocht kunnen worden in een overzichtelijke tijd.

De trein is zeer populair als vervoersmiddel. De spoorwegen in de meeste Europese landen worden namelijk goed bijgehouden. Er zijn genoeg internationale treinen die je op een comfortabele manier van het ene land naar het andere land brengen. Zo zijn er interrail passen die ook voor niet Europeanen te gebruiken zijn. Deze zijn goedkoper dan de reguliere treinkaartjes en handiger in gebruik voor reizen door Europa voor niet Europeanen.

De reismogelijkheden voor niet Europeanen

Reismogelijkheden voor niet Europeanen zijn er dus genoeg. Immers, genoeg bezienswaardigheden in Europa en ook kan er voor tal van manieren door Europa gereisd worden.
Uiteraard speelt hierbij het budget mee dat voor de reis opzij is gezet.

Jong en oud zijn wel geneigd om met locals in contact te komen. Dat is niet vreemd, want locals weten net iets meer en hebben de handvatten om het reizen door Europa voor niet Europeanen net iets makkelijker te maken.

Op reis door Europa

Net als Europeanen zijn niet Europeanen ook gek op de plekken die synoniem staan voor toerisme. Denk hierbij aan de Eiffeltoren in Parijs, de gondels in Venetië of De kleine zeemeermin in Kopenhagen.

Dikwijls wordt er door niet Europeanen gekozen voor een rondreis door Europa. Airbnb geeft velen van hen de mogelijkheid om relatief goedkoop te kunnen overnachten. Een logisch reisschema wordt dan opgesteld. Wanneer de reis in Amsterdam begint, zijn onze buren vaak het tweede land dat bezocht wordt.
Op reis door Europa is wordt daarom als groot avontuur gezien, met herinneringen die hun leven lang bij zal blijven.