prachtige plekken in het Caribisch gebied

De mooiste plekken in het Caribisch gebied

Het Caribisch gebied is een van de meest populaire reisbestemmingen ter wereld. Het bestaat uit meer dan 5.000 eilanden, riffen en baaien, elk met zijn eigen unieke attracties en prijsklassen. Vooral populair bij Noord-Amerikanen die de winter ontvluchten, is het Caribisch gebied perfect voor strand aanbidders, pasgetrouwden en iedereen die van de zon wil genieten en van het buitenleven wil genieten. Helaas is er de misvatting dat een vakantie naar het Caribisch gebied een dure aangelegenheid is en dat alleen luxe reizigers en pasgetrouwden dit gebied kunnen bezoeken.

Maar dat klopt niet. Dit is tenslotte een enorme en diverse regio en elk eiland heeft iets unieks te bieden. Tuurlijk, je kunt hier bergen geld uitgeven als je wilt. Maar ook met een beperkt budget kun je de Caraïben bezoeken. Het zal niet spotgoedkoop zijn, maar het hoeft ook niet de jackpot te kosten. Met zoveel plaatsen om uit te kiezen in het Caribisch gebied, kun je zeker een eiland vinden dat bij je interesses en budget past. Hier enkele tips!

De Maagdeneilanden per boot bezoeken

Breng een paar dagen door met zeilen naar de afgelegen eilanden die niet met veerboten worden aangedaan. Je gaat weg van de drukte en ontdekt verborgen snorkelplekjes. Er zijn tal van zeilmogelijkheden in dit deel van de wereld. 

Bezoek Havana, Cuba

Havana roept vaak beelden op van revolutionaire helden en is de grootste stad in het Caribisch gebied. De laatste tijd is de stad uitgegroeid tot een toeristische hotspot, rijk aan geschiedenis, architectuur en cultuur. Dwaal door de kleurrijke straten van Oud Havana, bezoek de Plaza de la Revolución en loop over de bekende Malecón-zeewering.

havana

Wandel over de Pitons in St. Lucia

De Pitons zijn twee slapende vulkanen: Gros en Petit Piton. De Gros Piton-wandeling is een uitdagende twee uur durende wandeling van meer dan 200 meter boven zeeniveau naar de top op 300 meter. Je moet een gids hebben, die $ 50 USD kost. Petit Piton is moeilijker. Daar is ook een gids voor nodig, die $ 70 USD kost.

Zwem met varkens op de Bahama’s

Op Pig Beach op de Bahama’s leeft een groep wereldberoemde varkens en biggen. Niemand weet hoe ze daar terecht zijn gekomen, aangezien Big Major Cay onbewoond is en de varkens niet inheems zijn op het eiland. Boottochten vertrekken vanuit Nassau en beginnen rond de $ 220 USD voor een volledige dag. (Wees voorzichtig, ze bijten!)

bahamas

Ga naar Trunk Bay, St. John

Trunk Bay, vaak uitgeroepen tot een van de beste stranden ter wereld, is een plaatje door het witte zand en heldere water. Het kost wel een paar dollar om op het strand te komen, maar het koraal en het onderwaterleven dat je ziet tijdens het snorkelen maakt het allemaal de moeite waard.

Proef rum in de Mount Gay Rum-distilleerderij in Barbados

Barbados is de geboorteplaats van rum en Mount Gay is de oudste continu draaiende rumstokerij ter wereld (ze maken het al meer dan 300 jaar). Voor $ 20 USD kun je meer te weten komen over de geschiedenis en het huis van Mount Gay en een selectie van hun beste rum proeven. Je krijgt aan het einde ook enorme kortingen op hun rum!

mooiste plekken in het Caribisch gebied

Leer meer over de roots van reggae in Jamaica

Jamaica is de thuisbasis van reggaemuziek, en er is weinig kans dat je ergens in Jamaica gaat zonder Bob Marley op de achtergrond te horen schetteren. Maak de pelgrimstocht naar zijn museum, het grote huis aan Hope Road in Kingston, waar hij woonde en werkte tussen 1975-1981. Je kunt meer te weten komen over het leven van de iconische Rastafari, met een kijkje in zijn opnamestudio en slaapkamer. De toegang is $ 25 USD.

Spetter rond in Dunn’s River Falls in Jamaica

Dit is de meest populaire bezoekers attractie in Jamaica. Gelegen in Ocho Rios, deze watervallen die over plateaus stromen, zijn 300 meter hoog en zijn absoluut adembenemend om van dichtbij te zien. Voor degenen die avontuurlijk zijn, je kunt ze beklimmen (het is een beetje glad maar niet moeilijk). Zo niet, dan kun je gewoon het gewone pad volgen. Neem je zwembroek of bikini mee zodat je kunt zwemmen in een van de vele azuurblauwe poelen aan de voet van de watervallen. Toegang is $ 24 USD. 

jamaica waterfalls

Ga snorkelen of duiken

Duikers en zelfs snorkelaars kunnen scheepswrakken en koraalriffen bezoeken in de wateren rond de eilanden. Op de Bahama’s is de Tongue of the Ocean een oceanische trog die over de hele lengte van de kust van het eiland Andros loopt. De wand leidt naar een val van bijna 2000 meter naar de zeebodem, waar duikers de rifhaaien van dichtbij kunnen bekijken terwijl ze naar binnen zwermen om te eten. Duiken met twee tanks beginnen vanaf $ 120 USD. St. Lucia is een andere geweldige plek om de oceaan te verkennen vanwege het heldere water en een breed scala aan zeedieren, waaronder papegaaivissen, trompetvissen en naaldvissen (vooral in het Anse Chastanet-rif). Duiken kost hier ongeveer $ 110 USD voor een duik met twee tanks en snorkelen kost ongeveer $ 60 USD.

De mooiste plekken in het Caribisch gebied