durbuy

Vijf bezienswaardigheden in België die je bezocht moet hebben

België is het land van o.a. havens, speciaalbier, van chocolade, de Ardennen en Manneke Pis. In België is veel te beleven en er zijn meer dan genoeg vakantieparken in België. Heb je een vakantie naar België gepland maar weet je nog niet precies naar welk deel van het land je wilt? We zetten de vijf mooiste bezienswaardigheden van België op een rij, zodat jij zelf kunt beslissen welk deel van het land je wilt bezoeken.

De Ardennen

De Belgische Ardennen is een bosrijk laaggebergte dat het grootste deel van Wallonië in beslag neemt. Het landschap, de bossen, riviertjes en dorpjes hebben een grote aantrekkingskracht op toeristen. Ook hier vind je volop accommodatie mogelijkheden zoals vakantieparken, campings, hotels en airbnb’s.  Geen wonder, want je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen.

De Hoge Venen

De Hoge Venen is een natuurpark in het oosten van België. Het is een ongerept, vijfduizend hectare groot veengebied gelegen op een plateau. De kern van het gebied is een bergrug van oude leisteen, met toppen die 694 meter boven het zeeniveau liggen. Hiermee is dit het hoogste punt van de Benelux. Hier vind je routes voor heerlijke wandelingen. In de zomer bruist de natuur van het leven, in de winter is het sereen stil.

Brussel

Ga je naar Brussel, dan heb je aan een dag eigenlijk niet genoeg. Kies bijvoorbeeld voor een stadswandeling of volg een street art route langs een aantal van de meer dan 120 street art locaties die de stad rijk is. Houd je van markten? Brussel staat bekend om zijn markten, van rommelmarken tot een markt vol etenswaren. In de wijk Marollen kun je zeven dagen per week terecht voor de vlooienmarkt. Wil je een mooi uitzicht over de stad? Bezoek dan de Kunstberg, die het hoge gedeelte met het lage gedeelte van de stad verbindt.

Manneke Pis

Een speciale vermelding in Brussel krijgt Manneke Pis. Dit standbeeldje, dat 55,5 centimeter groot is, staat in het centrum van Brussel in de buurt van de Grote Markt. Het bronzen beeldje is in 1619 gemaakt door Hiëronymus Duquesnoy en is het symbool van de stad Brussel.

Durbuy

Durbuy is de kleinste stad van België. Het bestaat uit slechts een aantal straten, ligt aan de Ourthe en heeft verschillende middeleeuwse bouwwerken. In de buurt vind je de grotten van Hotton en het labyrint van Barvaux.

Kies voor een goede uitvalsbasis

Heb je een paar dagen naar België gepland, dan is het verstandig een centraal punt te kiezen waarnaar je iedere dag terugkeert om plannen te maken voor de volgende dag. Vakantieparken in België zijn een prima uitvalsbasis. Ze liggen vaak centraal tussen de bezienswaardigheden zodat je iedere dag een nieuwe stad, een natuurgebied of een museum kunt ontdekken. Vakantieparken in België bieden veel luxe, van comfortabele huisjes tot eetgelegenheid op het park, wat het tot ideale locaties maakt om lekker op te laden voor de volgende ontdekkingstocht in België.