Onbekende stranden in Mexico

Vier secret beaches in Mexico

Mexico staat onder andere bekend om de vele stranden en badplaatsen. Rondom badplaatsen als Acapulco en Cancun liggen diverse tropische zandstranden. Een waar paradijs voor zonaanbidders en liefhebbers van de zee. Een groot nadeel van dergelijke plaatsen is echter dat deze bekend zijn bij veel toeristen. De stranden zullen doordoor, vooral in het hoogseizoen, erg druk zijn. Gelukkig is er ook een aantal onbekende stranden in Mexico die minstens even mooi zijn, maar veel minder bekend. Ontdek de vier secret beaches in Mexico en geniet in alle rust van de ongerepte natuur. 

Xcalak


Het kleine plaatsje Xcalak dat nog geen 300 inwoners telt, ligt aan de zuidkust van de Costa Maya. Ook al ligt de stad nabij het National Reef Park, de standen zijn (nog) niet aangedaan door massatoerisme. De witte zandstranden zijn prachtig te noemen. Een tocht in een kajak met een glazen bodem is ook zeker een aanrader. De onderwaterwereld is zeer indrukwekkend en de locatie is geschikt om te snorkelen en te duiken. Per boot is er een vogeleilandje te bereiken. 

Troncones


Aan de kust van de Mexicaanse staat Guerrero, zo’n 30 kilometer ten noordwesten van de grote badplaats Zihuatanejo, vind je het dorpje Troncones. Dit stranddorpje is relatief onbekend bij het grotere publiek en daardoor heerlijk rustig. Het is niet voor niets dat deze locatie erg in trek is bij beoefenaars van yoga en mensen die op zoek zijn naar (innerlijke) rust. De stranden van Troncones, waaronder Manzanillo Beach, lenen zich prima voor watersporten als surfen en kajakken. Het is eveneens een van de kleine mooie stranden in Mexico waar de nachten rustig en stil zijn, omdat er geen bruisend nachtleven is. 

Cabo Corrientes


Cabo Corrientes markeert het meest zuidelijke punt van de Bahía de Banderas en heeft ongeveer 75 kilometer aan stranden, die in verhouding zeer weinig worden bezocht. Naast deze rustige stranden biedt de omgeving mooie bossen en ruige bergen. Op Playa Corrales is een eeuwenoude vuurtoren te bezichtigen en het zuidelijk gelegen Playa Mayto is omringd met palmbomen. In Villa Del Mar, dat meer richting het grotere Puerto Vallata gelegen is, kun je zelfs paardrijden in de branding. 

Playa del Amor

secret beaches in mexico


Voor de kust van het bovengenoemde Puerto Vallata liggen de Marieta-Eilanden. Playa del Amor, dat ooit door vulkanische activiteit is gevormd, is enkel te bereiken door je al zwemmend een weg te banen door een korte tunnel. Het zandstrand dat zich aan de rand van dit gat in het eiland bevindt, is hierdoor met recht een van de secret beaches in Mexico te noemen.