minst toeristische landen

Top 5 landen met de minste toeristen

Reizen is voor veel mensen een plezierige bezigheid, juist daarom worden bepaalde plekken enorm toeristisch. Het is de gemeenschappelijke ergernis van veel reizigers: toeristen. Wij hebben de minst toeristische landen uitgezocht en op een rijtje gezet, voor een authentieke vakantie. De meeste landen van de top 5 landen met de minste toeristen, liggen in de Stille Oceaan. Vier van de vijf om precies te zijn!

5. Kribati. Dit is een eilandenrepubliek middenin de Stille Oceaan. Per jaar bezoeken maar 5300 toeristen het eiland, voornamelijk omdat de bereikbaarheid van het land erg slecht is. Kribatti heeft een levendige omgeving en een van de grootste beschermde natuurgebieden ter wereld. De vulkanen onder water zijn spectaculair. Het perfecte land voor een natuurliefhebber.

landen met weinig toeristen
4. De Marshalleilanden. Deze 1100 eilanden liggen in de Stille Oceaan. Het eiland met groene natuur en witte zandstranden wordt omringt door een prachtige onderwaterwereld. De mooie koraalriffen en schipwrakken maken het de perfecte duikplek. Per jaar bezoeken maar 5000 toeristen deze eilandengroep, de voornaamste reden hiervan is dat het ontzettend duur is.
3. Noord-korea. Naast de duizenden Chinese toeristen per jaar, bezoeken maar 3800 westerse toeristen dit spectaculaire land. Noord-Korea probeert toeristen te trekken, maar vanwege het strenge communistische regime, durven veel westerse reizigers het niet aan om het land te bezoeken. Het land is moeilijker in en uit te komen dan gemiddeld, waardoor het in het lijstje belandt van de top 5 landen met de minste toeristen.
2. Tuvalu. Dit eiland in de Stille Oceaan is een van de meest afgelegen landen ter wereld en hierdoor ook een van de minst toeristische landen ter wereld. Ondanks de prachtige stranden en azuurblauwe zee, staat Tuvalu met 2000 toeristen per jaar op nummer 2 van de minst bezochte landen ter wereld.
1. Nauru. Het kleinste en minst bezochte land ter wereld. Er komen maar 200 toeristen per jaar, vooral door de lange reistijd en doordat het eiland moeilijk te bereiken is.

De top vijf landen met weinig toeristen worden vooral weinig bezocht doordat ze moeilijk te bereiken zijn. Voor een rustige vakantie naar landen met weinig toeristen, heb je een volle portemonnee nodig: een reis naar een van deze landen is over het algemeen erg duur.